“BU MAHALLELERİN ÖNCELİKLİ İHTİYACI KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR”

20 Şubat 2024 17:43

Seçim çalışmalarını gündüz sahada akşamları mahalle buluşmalarını sürdüren İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, son olarak Yenice Sosyal Tesislerinde mahalle sakinleriyle buluştu. Salondaki coşkunun doruğa çıktığı mahalle buluşması programında Başkan Aday'ı Tural Isparta'nın en eski mahalleleri Yenice, Doğancı ve Dere'nin sorunlarına çözüm olacaklarını kaydetti.
İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, 31 Mart'ta İyilerin adayı Ahmet Tural'la Isparta'da değişimin başlayacağını söyledi. Yenice Mahallesi Muhtarı İsmail Akkaya, Doğancı Mahallesi Muhtarı Ali Divarcı ve Dere Mahallesi Muhtarı Şakir Taşçeken Başkan Adayı Ahmet Tural'a belediye başkanlığı yolunda başarı dilediler.
KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART
Konuşmasında kentsel dönüşüm vurgusu yapan Başkan Adayı Tural “Bu mahallelerin öncelikli ihtiyacı kentsel dönüşümdür. Burada mutlaka kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Bakın Kentsel dönüşüm yasası çıktı. Ancak Isparta merkezinde riskli ilan edilip mahalle bazında bir dönüşüm yapılmadı. Tek bina bazında yapılan kentsel dönüşüm mantığı da çarpık bir şehirleşmeye yol açıyor. Oysa yapılması gereken kentsel dönüşümün tüm halkımıza yayılacak şekilde refahı, huzuru artıracak şekilde olmasıdır. Bu bölgede birçok eski bina var. Allah korusun meydana gelebilecek şiddetli bir depremde ağır sonuçlarla karşılaşabiliriz. İşte Kahramanmaraş merkezli depremlerde eski binaların nasıl yıkıldığını gördünüz. O nedenle acil bir şekilde binaların sağlamlaştırılması veya yenilenmesi gerekiyor” dedi. Göreve geldiklerinde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuracaklarını belirten Tural “Biz bunu söyledik sonra çıktılar Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü karacağız dediler. İyi de deprem olalı bir yıl oldu. Neden kurmadın? Şimdi mi aklınıza geldi. Daha siz bir mahallede bile kentsel dönüşüm yapamadınız. Şimdi seçim zamanı gelmiş kentsel dönüşüm diyorsunuz. İnşallah biz göreve geldiğimizde paydaşlarımızla oturup deprem master planını hazırlayarak bütüncül bir yaklaşımla ilimizde dönüşüm hamlesini başlatacağız” dedi.
ONLARA GÖRE ISPARTA'NIN
TRAFİK SORUNU YOK
Bu mahallelerin hemen yanı başında bulunan eski devlet hastanesi arazisine yapılan Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin eğitim binalarının yapılmasıyla bu bölgede oluşacak trafik yoğunluğuna dikkat çekerek “Biz yapılana karşı değiliz. Ama yapıldı oldu bitti mantığına karşıyız. Bu binalar hizmete girdiğinde oluşacak trafik yoğunluğuna karşı hiçbir tedbir alınmadı. Belediye olarak senin görevin altyapıyı hazırlamak. Ama onlara göre bu ilin trafik sorunu yok. Zaten bunların öyle bir vizyonu yok” dedi.
İMAR REVİZYONU YAPILMALI
O binalarda eğitim verilmeye başlandığında öğrenciler için bu bölgede konaklama ihtiyacı doğacağına da dikkat çeken Tural “Peki bu mahalleler konaklama ihtiyacına yanıt verebilecek durumda mı? Değil. O halde bu bölgede yapılacak yeni bir imar revizyonuyla çok katlı olmayıp bölgenin dokusuna uygun nitelikte, yapılaşmanın önünün açılması gerekiyor. Bakın biz yeni imar alanı açmayacağız. Biz mahalleyi dokusuna uygun olarak dönüştüreceğiz diyoruz” dedi.
SOSYAL TESİS SÖZÜ
Yenice'de sosyal tesis sözü veren Tural “Bakın burada bir sosyal tesis yapılmış ama rantabl değil. Mahalle halkının ihtiyacına gerçek anlamda yanıt vermiyor. Yenice mahallemizin Kayabaşı mevkiinde belediyeye ait alana sosyal tesis yapılması talebiniz var. Göreve geldiğimizde öncelikle buraya bakarız. Eğer uygunsa çok amaçlı mahalle sosyal tesisini buraya yapmanın sözünü veriyorum. Bizim yapacağımız sosyal tesislerde düğün salonu olacak ama bunu belediye işletecek. Burada öğrencilerimiz için ders çalışma alanları, mini kafeler, kadınlarımız için mesleki eğitim kursları düzenlenecek. Hatta psikolog diyetisyen avukatların olacağı bu tesislerde dönüşümlü olarak danışmanlık hizmeti verilecek” diye konuştu.
KESTANE BAHÇELERİNE
KİMSE DOKUNAMAZ
Bölgedeki Isparta'nın tarihini yansıtan kestane bahçelerine dikkat çeken Başkan Adayı Tural “Bu bölgede kestane bahçelerimiz var. Yani Isparta'nın tarihi dokusu. Kıymetli hemşehrilerim net bir şekilde söylüyorum bu kestane bahçeleri benim kırmızı çizgimdir. Ne imara açtırırım, ne zarar verdirtirim. Belediye başkanı olduğumda burayı korumak benim görevim. Buraya kepçe girmeye kalksa önünde ilkönce ben dururum. Sizler Andık deresinden gelen boşa akan suyun kestane bahçeleri sulamasında kullanılmasını talep etmişsiniz. Bu bizim için çok küçük bir iş bunu hemen yaparız” dedi
HACI OSMAN CAMİSİNİ
İBADETE AÇACAĞIZ
Yenice Mahallesinde, Vakıflara bağlı 4 yıldır kapalı olan Hacı Osman Cami'nin halen daha tadilata alınmadığını belirten Tural “Mahalle halkı caminin ibadete açılmasını bekliyor. Göreve gelir gelmez bu caminin tadilata alınıp ibadete açılması için üzerimize düşeni yapacağız. Mahallerde altyapı sorunları çok fazla. Burada altyapının mutlaka yenilmesi lazım. İnşallah kentsel dönüşüm hamlesiyle birlikte göreve geldiğimizde bütüncül bir yaklaşımla altyapı yenileme cadde ve sokak güzelleştirme çalışmalarına öncelik vereceğiz. Mahallede çocuk parkları ve oturma alanlarını yenileyerek özellikle hanım kardeşlerimizden gelen parklarda egzersiz, spor yapabilecekleri malzemeleri de buralara konuşlandıracağız” dedi.

Bu haber 219 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...