“Isparta KENTSEL DÖNÜŞÜMDE Pilot İl”

22 Mart 2024 16:53

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen Isparta'nın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kentsel Dönüşüm yapılacak 5 il'den biri olarak ilan edildiğini müjdeledi.
“Sayın Bakanımız Mehmet Özhaseki Isparta'mıza özel ilgi gösteriyor. Türkiye'de 5 pilot il belirlendi ve bunlardan biri de biziz. Bu ne demek? Devlet kentsel dönüşüm için sağlayacağı tüm imkanları öncelikle bu 5 ilimizde yerine getirecek ve oluşacak örneği diğer kentlerde uygulayacak.
Biz Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzü kurduk ve belediye ekibimiz sürekli Ankara'da. Kendilerine bu işleri halletmeden gelmeyin talimatı verdim. Seçim olmasa bende sürekli Ankara'da bu işlerle meşgul olurdum. Önümüzdeki dönemde göreceksiniz Isparta'da büyük değişim yaşanacak. İlk olarak da 50 yıllık binaların olduğu Anadolu mahallesinden başlayacağız. Ardından belediye binamızla birlikte Matbaalar Caddesi ve ardından Davraz Mahallemizde uygulamaya gidilecek. Başkan yardımcım ve Etüt Proje Müdürlüğü ekiplerimiz Ankara'da bu konularla ilgili çalışmaları sürdürüyor' müjdesini verdi.
Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda 100 metrekarelik bir dairenin maliyetinin 1 milyon 400 bin lira olarak hesaplandığını bu tutarın 700 bin lirasının devletten geri kalan kısmının da faizsiz uzun vadeli kredi olarak verileceğini belirterek bu bizim şehrimiz için bulunmaz bir nimet dedi.

Bu haber 132 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...