“ÖNCE AŞA, İŞE, KONUTA İHTİYAÇ VAR”

25 Mart 2024 16:56

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Türk Ocakları Şube Başkanı Levent Başyiğit ve üyeleri ziyaret etti. Ayağı yere basan sağlam projelerle halkın karşısına çıktıklarını belirten Başkan Adayı Tural, şehrin temel sorunları trafik, ucuz konut, içme suyu gibi sorunları çözeceklerini söyledi.
Tural , “Bakın eski Devlet Hastanesinde ISUBÜ binası yapılıyor. Orada hiçbir tedbir yok. Orada otopark yapılması lazım. Meydan AVM açıldı açılmadan önce trafikle ilgili hiç bir çalışma yapılmadı. Şehir Hastanesi aynı.
Ana arterlerde trafik yoğunluğu var. Her yerde tıkanmalar başladı. Göreve geldiğimizde Isparta'yı bütün olarak ele alacağız trafik ulaşım master planıyla şehrin trafik sorununu çözeceğiz”dedi.
Şehir Hastanesi trafiğini rahatlatmak için üst geçit yapacaklarını ve tren raylarını kaldıracaklarını anlatan Tural “Ama belediye başkanı seçime az bir süre kala o bölgede mina park restoran ihalesine çıkıyor bu yanlış. Seçilecek belediye başkanının tasarrufu neyse o olmalı. Biz orada üst geçit yapıp şehir hastanesi, diş sağlığı hatta KYK'ya akslarla trafik geçişi vereceğiz ” diye konuştu.
İÇİLEBİLİR SU SÖZÜ
5 yıl önce göreve gelen belediye başkanın 5 bin konut sözü verdiğini anımsatan Tural “1002 TOKİ konutunun sadece seçim dolayısıyla anahtar teslim yapıldı. Ama daha müteahhit evleri teslim etmedi. Maalesef seçim zamanı böyle. Biz eski Belmaş ruhunu canlandıracağız bir yandan toplu konut alanları açıp kooperatif yapılarının da önünü açacağız” dedi.
Kentsel dönüşüme önem vereceklerini kaydeden Tural, “Dönüşlüm ada bazında olacak. Belediye vatandaşla müteahhit arasında aracı olacak” dedi. Isparta'nın içme suyunun içilebilir hale gelmesi için yenilenmesi gerektiğini kaydeden Tural, yeni su kaynaklarının artırılması için çalışma yapacaklarını söyledi.
153 PROJE NEREDE?
Mevcut Belediye Başkanın 100 söz verdiyse 95'inin yapmadığını kaydeden Tural “Mevcut Belediye Başkanı 153 proje gerçekleştirdik diyor. Ben görmedim. Tabiri caizse benim 5 yıldır gördüğüm Kirazlıdere ile yatıyor, Andık Deresi ile kalkıyoruz. Evet bunlar olsun ama önce aşa, işe, konuta ihtiyaç var. Önce içilebilecek su lazım. Bunları yaparken Ayazmana'yı, Öküzbattı'yı unutmamak lazım” dedi.
Artık değişim zamanının geldiğini kaydeden Tural, yapacakları projelerin kaynağına ilişkin “Isparta Belediyesi'nin bunları yapacak gücü vardır. Yeter ki basiretli bir tüccar gibi yönetelim. Belediyenin parasını çar çur etmeden gerekli yerlere harcarsak, bunlar yapılır” açıklamasında bulundu.

Bu haber 118 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...