YEŞİLAY ve MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ DÜZENLEDİĞİ ´SAĞLIKLI NESİL, SAĞLIKLI GELECEK´ YETENEK YARIŞMASINDA İL BİRİNCİLERİ BELİRLENDİ

4 Nisan 2024 16:34

Yeşilay ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile 12'incisi düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması'nın il ödül töreni İl Milli Eğitim Müdürü Erhan BAYDUR ve Yeşilay Isparta Şube Başkanı Fatih Hakkı MEYDAN'ın
katılımıyla gerçekleştirildi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımına açık yarışmada, edebi ve görsel olmak üzere iki kategoride bağımlılık konulu eserler değerlendirildi. Yarışmanın ilk aşaması olarak il değerlendirmeleri gerçekleştirilerek ilde Türkiye finaline gitmeye hak kazanan öğrenciler ödüllendirildi.
Ödül töreninde dereceye giren 6 eser sahibine ödülleri takdim edildi. İl birincileri 5 bin TL ödülün sahibi oldu.
Öğrencilerin bağımlılık konusuna duyarlılığını artırmak, yeteneklerini teşvik etmek ve başarılı bulunan eserleri ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirilen törende ödüller İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur ve Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Hakkı MEYDAN tarafından takdim edildi.
Öğrencilerin yarışmaya duydukları ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Yeşilay Isparta Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı HAKKI MEYDAN:
“Amacımız gençlerin sadece Yeşilay'ın değerlerine sahip olmaları değil; aynı zamanda bizim için de ilham olacak eserleri bir araya getirmek. Çocuklarımız ve gençlerimiz berrak zihinleriyle farklı bakış açıları sunuyor; her yıl ödül almasa da birçok eserle fikirlerimizin geliştirmesine katkı sağlıyor. Başvuru rakamlarının gençlerle ilgili hedefimize ulaştığımızı gösterdiğini sevinerek ve gururla söyleyebiliriz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla çocuğumuza ve gencimize ulaşacağımıza eminiz. Yarışmamıza katılan tüm öğrencilerimize süreçteki katkılarından dolayı İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ve çocuklarımızı teşvik eden, yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” Dedi.

GÖRSEL ESER:
İlkokul – ELİF ÇELİK / Yalvaç Bilim ve Sanat Merkezi
Ortaokul – AYŞENİR TOKUR / Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu
Lise – ÖZGE TATBAK / Gönen Anadolu Lisesi

EDEBİ ESER:
İlkokul- AHSEN ZEHRA ŞENYILMAZ / Atatürk İlkokulu
Ortaokul – YAĞMUR KIRAL/ Şehit Burhan Açıkkol Ortaokulu
Lise – MÜNİRE KAYGISIZ / Şarkikaraağaç Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bu haber 250 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...