Karate Isparta Kız Takımı şampiyon oldu

20 Mart 2014 17:58

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından " Anadolu Yıldızlar Ligi " Projesi kapsamında, Isparta’da 10 ilin katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Karate Yarı Final müsabakalarında Isparta Kız Takımı şampiyon oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü projesinde hayata geçirilen Anadolu Yıldızları (Ana Lig) Projesi kapsamında yer alan 'Yıldızlar Karate Ligi Grup Müsabakaları' Isparta'da 15-16 Mart tarihlerinde tamamlandı.

İlimizde yapılan yarı final müsabakalarına Ankara, Adana, Afyon, Antalya, Konya, Kayseri, Hatay, Yozgat, Sivas ve Isparta illerinden toplam 165 sporcunun katıldığı Yarı final müsabakalarında dereceye giren ilk üç takım finale çıkmaya hak kazandı.

Buna göre; 6 sporcu ile katılan Isparta Kız Takımı, 2 altın 1 gümüş ve bir bronz madalya alarak yarı finalde şampiyon oldu.

Karate İl Temsilcisi Kadir Karakaş; “Bilindiği üzere; Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, TOHM (Türkiye Olimpik Hazırlama Merkezi) 'a sporcu kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması gibi hedefler doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından " Anadolu Yıldızlar Ligi " Projesi oluşturulmuş ve uygulamaya başlamıştı.

İlimiz kız ve erkek takımı Osmaniye grup şampiyonasında ilk 6 arasında yer aldığı için yarı finale yükselmişti.

Yarı Final müsabakaları 15-16 Mart 2014 tarihleri arasında Gaziantep - Nizip, Isparta, Zonguldak - Ereğli, Kırklarerli - Lüleburgaz illerinde yapıldı.

İlimizde yapılan yarı final müsabakalarına Ankara, Adana, Afyon, Antalya, Konya, Kayseri, Hatay, Yozgat, Sivas ve Isparta’dan toplam 165 sporcu katıldı. Yarı finalde dereceye giren ilk üç takım finale çıkmaya hak kazandı.

Buna göre;

İlimizdeki Yarı Final müsabakalarına 6 sporcuyla katılan Isparta kız takımımız 2 altın 1 gümüş ve bir bronz madalya alarak yarı finalde 10 il arasından çıkarak şampiyon olmuştur.

Böylelikle kız takımımız 21-23 Nisan tarihleri arasında Elazığ’da yapılacak final müsabakalarına katılacaklardır. Kendilerine başarılar diliyoruz. Dereceye giremeyen sporcularımız Ahsen Çeltik ve Elif Miraç Serin de çok iyi maçlar çıkarmışlardır. Tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

DERECEYE GİREN SPORCULAR:

Ümran YELMER 35 KĞ’da ŞAMPİYON 

Ece GÖKÇE 40 KĞ’da ŞAMPİYON

Evrim GÖKÇE 40 KĞ’da İKİNCİ

Büşra SÖĞÜTÇEPINAR 45 KĞ ÜÇÜNCÜ

Müsabakalarda Erkek takımının da 1 Altın, bir Bronz Madalya alarak 5’nci olduğunu belirten Kadir Karakaş, “Sporcularımızdan Hamza ABACIOĞLU tüm rakipleri sayı üstünlüğüyle yenerek şampiyon olurken, Yaşar TOPÇU da çok iyi maçlar yapmış ancak talihsizlik sonucu 3’ncü olmuştur. Derece elde edemeyen sporcularımız Mehmet KAŞIAK, Yaşar Umut ÇEVİK, H.Burak ULUÇ ve Ali Rıza YILMAZ’a da teşekkür ediyoruz.

Tüm sporcularımızı sportmence yarıştıkları için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

Organizasyona ev sahipliği yapan Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışmalarının misafir takımlar tarafından beğeniyle karşılandığını belirten Kadir Karakaş; “Böyle güzel bir organizasyon düzenledikleri için başta İl Müdürümüz sayın Murat Gevrek’e, Spor Şube Müdürümüz sayın Fatma Uçarlar’a, İl Tertip Komitesi Sorumlusu sayın Ahmet Taşdemir’e, Muhasebe Müdürü sayın Ömer Koçer’e spor servisinden Ayşen hanıma ve salonda görevli olan tüm personelimize canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

 

Bu haber 5356 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...