Ispartalı Belediye hizmetlerinden memnun

15 Nisan 2014 16:34

İllere göre yaşam memnuniyeti araştırmasına göre halk, Isparta Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduğunu ortaya koydu. Böylelikle seçim sonucuna paralel olarak Isparta halkı belediye hizmetlerinden memnun olduğunu bir kez de araştırmayla göstermiş oldu.

İllere göre belediye hizmetlerinden (Çöp ve çevresel atık toplama, kanalizasyon, şebeke suyu ve toplu taşıma hizmetleri) memnuniyet de ankette vatandaşa yöneltilen sorular arasında yer aldı. Isparta toplu taşıma memnuniyetinde yüzde 73,4 ile memnuniyeti en yüksek 8. il oldu. Belediye hizmetlerinden genel olarak memnun olduğunu belirten Ispartalı'nın yüzde 76,4'ü çöp ve çevresel atık toplama hizmetinden, yüzde 78,1'i kanalizasyon hizmetinden ve yüzde 74,8'i şebeke suyu hizmetinden memnun olduğu da ortaya çıkmış oldu.

YEŞİL ALANLARDAN MEMNUNUZ

Belediye hizmetlerinden hasta ve yoksullara yardım, yeşil alanların miktarı ve engellilere yönelik düzenleme hizmetlerinden memnuniyet düzeyi Isparta'da oldukça yüksek. Yeşil alanların miktarından memnun olduğunu belirten Ispartalı oranı yüzde 78,3 oldu. Bu orana göre, Isparta yeşil alan yeterliliği bakımından Türkiye'de 2. sırada yerini aldı. Engellilere yönelik yapılan düzenlemelerde ise başarılı bir portföy çizen Isparta bu kulvarda da yüzde 64, hasta ve yoksullara yardım memnuniyetinde yüzde 68,9'luk oranla her iki kategoride de Türkiye 3.sü oldu. Belediye hizmetlerinden yol ve kaldırım yapımında vatandaşını memnun eden belediye, Türkiye'de 3. sırada yer aldı. Vatandaşın yüzde 73,4'ü yol/kaldırım yapım hizmetlerinden memnunken yüzde 17,5'i ise memnun olmadığını ifade etti. Vatandaşın yüzde 82,6'sı ışıklandırma hizmetinden, yüzde 77,3'ü de sokak levhaları ve dış kapı numaralandırma hizmetlerinden memnun olduğunu belirtti.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...