İl Genel Meclis Başkanlığına Ali Bolat seçildi

15 Nisan 2014 16:35

30 Mart yerel seçimlerinin ardından 23. dönem İl Genel Meclisi, çalışmalarına start verdi. Yapılan başkanlık seçimlerinde  AK Parti'nin Adayı İşadamı Ali Bolat 2 yıl süreyle İl Genel Meclisi Başkanı seçildi.

30 Mart Yerel Seçimleri sonrası 20 AK Parti, 12 MHP ve 2 CHP'li üyeden oluşan 23. Dönem İl Genel Meclisi, dün ilk kez toplandı.  İlk toplantıda başkan ve başkan vekilleri ile katip üyeler seçildi. Yeni Meclis toplantısı 34 üyenin kendini tanıtmasıyla başladı. Başkanılk seçiminden önce, Meclis'e en yaşlı üye olan Uluborlu'nun MHP'li üyesi  Mevlüt Saygın geçici Başkanlık yaptı. Geçici Başkan vekilleri ise en genç üyeler olan Yalvaç AK PArti Üyesi Hakan Yurttadur ile Gönen  AK Parti Üyesi Volkan Konaç oldu.

CHP'Lİ ÜYELER MHP'NİN ADAYINI DESTEKLEDİ

İl Genel Meclisi Başkanlığı için AK Parti grubu Isparta Merkez İlçe Meclis Üyesi Ali Bolat, MHP grubu ise Yalvaç Meclis Üyesi İbrahim Bozbey'i aday gösterdi. Grupların fire vermediği gizli oylama sonucu Bolat'a 20, Bozbey'e 14 oy çıktı. Böylece CHP'nin 2 Meclis Üyesi de MHP'nin adayını desteklemiş oldu.   

ORTAK KAYGIMIZ ISPARTA OLSUN 

İki yıl boyunca İl Genel Meclisi Başkanlığı'nı yürütecek olan Ali Bolat'ı ilk tebrik eden, MHP'nin Başkan Adayı İbrahim Bozbey oldu. Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Bolat, “Teveccühlerinizle beni bu göreve getirdiniz. Allah bizleri mahcup etmesin. Bizden önce görev yapmış arkadaşlarımızın hepsine buradan teşekkür ediyorum. Verdikleri emaneti Isparta'nın menfaatleri doğrultusunda ileri noktalara götürmek için var gücümüzle çalışacağız. Siyasi görüş ne olursa olsun buradaki ortak kaygımız Isparta olsun” diye konuştu.  

BAŞKAN VEKİLLERİ ERENER VE KAYA

Daha sonra gizli oylama ile Başkan vekilleri seçimi yapıldı. 2 başkan vekilinin belirlendiği seçimde AK Parti'nin Sütçüler Meclis Üyesi Adayı Mustafa Erener ve yine AK Parti'nin Adayı Aksu Meclis Üyesi Mehmet Kaya, başkan vekilliği görevine seçildi.

5 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK ÜYELER ŞU ŞEKİLDE

 

ISPARTA MERKEZ

AK PARTİ :Fevzi Özdemir, Ali Bolat, Hüseyin Yıldırım

MHP: Ali Avcı,   Ali Cengiz Kocabaş, Kerem Korhan Araz

 

AKSU

AK PARTİ: Mehmet Kaya, Mehmet Yalçın

 

ATABEY

AK PARTİ: Mehmet Kılıçaslan

MHP: Aziz Eraslan

 

EĞİRDİR

AK PARTİ: Mustafa Baş, Mehmet Sert

MHP:Halil Okutan

 

GELENDOST

AK PARTİ: Necdet Satılmış

MHP: Serdar Kaya

 

GÖNEN

AK PARTİ: Volkan Konaç

CHP: Kamil İçöz

 

KEÇİBORLU

AK PARTİ: Salih Kocagöz

MHP: Osman Şanlı

 

SENİRKENT

AK PARTİ: Kadir Heybeli

MHP: M. Ceylan Erdön

 

SÜTÇÜLER

AK PARTİ: Faik Çırak, Mustafa Erener

 

ŞARKİKARAAĞAÇ

AK PARTİ: Mehmet Coşkun, Galip Akyol

MHP: Süleyman Akan

 

ULUBORLU

AK PARTİ: Recai Kiriş

MHP: Mevlüt Saygın

 

YALVAÇ

AK PARTİ: Mustafa Hakan Yurttadur, İrfan Korkmaz

MHP: İbrahim Bozbey, Hasan Keçeci

 

YENİŞARBADEMLİ

AK PARTİ : Nali Yaşar Akgül

CHP: Hasan Karaca 

Bu haber 44226 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...