Her 3 evden birinde internet kullanılıyor

17 Nisan 2014 16:28

Türk Telekom İl Müdürü Mehmet Taşdöğen, 2013 yılı sonu itibariyle Isparta merkezde 42 bin internet kullanıcısına ulaştıklarını bildirdi. İl merkezinin haritasını çıkaran Taşdöğen, “Her 10 kişiden birisi sabit internet kullanıyor. Buna ayrıca cepten kullanılan internet verileri dahil değil” dedi.

2013 yılı sonu itibariyle Isparta’da sabit internet kullanıcı sayısı 42 bine ulaştı. İnternet kullanımında Türkiye ortalamasının yüzde 8 olmasına karşın bu oranın Isparta’da yüzde 10 seviyelerinde olduğunu belirten İl Türk Telekom Müdürü Mehmet Taşdöğen, Isparta’nın bu konuda iyi olduğunu söyledi.

ISPARTA’NIN RÖNTGENİNİ ÇEKTİ

Verilerden ve elde ettikleri bilgilerden yola çıkarak Isparta’nın internet kullanım durumunu ve kimlerin daha çok internet kullandığını ortaya çıkaran Taşdöğen, “Isparta merkezin konut sayısı ve nüfusu baz alındığında her 3 evden 1’inde internet kullanılıyor. Ayrıca yine her 10 kişiden birisi internet kullanıyor. Buna cepten kullanılan internetler dahil değil” dedi.

İNTERNETİ EN ÇOK LİSE VE ÜZERİ MEZUNLAR KULLANIYOR

Öte yandan kayıtlara bakıldığı zaman interneti en çok lise ve üzeri mezun kimselerin kullandığına dikkat çeken Taşdöğen, “İnterneti en çok lise ve üzeri mezunlar kullananıyor. Yine kullanım yaşına bakıldığında ise 20 ila 30 yaş arası interneti en çok kullanan kesim” diye konuştu.

GENÇLERİ EMEKLİ MEMURLAR TAKİP EDİYOR

Diğer taraftan interneti en çok kullananlarda gençlerden sonra emekli memurların geldiğine dikkat çeken Taşdöğen, “Kayıtlarımıza göre interneti gençlerden sonra en çok emekli memur kesimi kullanıyor. Bu bir nevi Isparta’nın internet haritasını ortaya koyuyor. Bizim öngörülerimiz bu şekilde” dedi.

“FİBER İNTERNET KULLANIMI YAYGINLAŞACAK”

Son olarak fiber internet altyapısını Isparta merkez dahil olmak üzere İlçelere de götürmeye başladıklarını ve artık hızlı internet kullanım devrinin başlayacağını dile getiren Taşdöğen, “Şu an Isparta merkezin büyük bir kısmı ve birçok ilçemizde fiber internet kullanımı başladı. Bunu daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra Isparta hızlı interneti rahatlıkla kullanabilecek” dedi.

 

 

Bu haber 43046 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...