“Siyaset çarpışma ortamı olmamalı”

18 Nisan 2014 16:44

El Ele Derneği Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Belediye Meclis Üyesi olan Canan Aydın, iyilik hareketinin öncüsü olarak siyasete yeni atılan isimlerden. Isparta’yı kültür doygunluğuna ulaştırmak için bu yola çıktığını belirten Aydın’ın siyasetçilere bir de önemli mesajı var; “Siyaset çarpışma ortamı olmamalı.”

Yaptığı yardım faaliyetleri ve ihtiyaç sahiplerine uzattığı el ile tanınan Canan Aydın, yeni dönemde AK Parti’nin Belediye Meclis Üyesi oldu. Siyasete girmek gibi bir düşüncesinin olmadığını ancak yaptıkları faaliyetlerde kamunun çok fazla desteğini göremedikleri için bu yola çıktıklarını bildiren Aydın, hedefinin sosyal yardımlaşmadan sorumlu bir birimin başına geçmek olduğunu söyledi. Siyaset kurumunu bilmediğini ve bu alanda daha yeni olduğunu kabul eden Aydın, halkın temsilcisi olarak Meclis’te görev alacağını belirtti. Bu anlamda gazetemize özel bir röportaj veren Aydın, önemli açıklamalarda bulundu. İşte aydın’la yapılan o röportaj;

MESLEK HAYATINDA 32. YILI

SORU: Canan Aydın’ı tanıyabilir miyiz?

CEVAP: 1961 Erzurum doğumluyum. İlk, orta, lise ve üniversite tahsilimi Erzurum’da tamamladım. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunuyum. Meslek hayatımda 32. yılım. 25 yıl devlet hizmetim var. Şuanda serbest diş hekimi olarak muayenemde mesleğimi sürdürüyorum. Ama bunun yanında hayatımın neredeyse kapsama altına almış El Ele Derneği var. Muayenemde hastalara ayırdığım vaktin dışında tüm günüm derneğin Kültür Evinde geçiyor. Burası çok güzel ambiyansı olan bir ev. Burayı bize bağışlayanlardan Allah razı olsun.

SORU: Başkanı olduğunuz El Ele Derneği, yardım faaliyetleriyle adından sıkça bahsettiren faal bir dernek. Meclis üyeliğiniz ile birlikte Dernek çalışmaları devam edecek mi?

CEVAP: Her konuda çok mütevazilik yapıyoruz ama yardım konusunda mütevazilik sınırımızı çok aştık. Çünkü biz artık Uluslararası çalışıyoruz. Bu anlamda Makedonya Türk Kadın Teşkilatı ile çalışıyoruz. 14. Balkan seferimizi geçen ay yaptık. Buradan her türlü yardım malzemesini Doğu Makedonya’ya gönderiyoruz. Çünkü onlar gerçek ihtiyaç sahipleri. Bizim gönderdiğimiz eşyalarla kermes açıp, kendilerine ek gelir sağlıyorlar. Çünkü onların gelir düzeyleri Türkiye ile mukayese edilecek seviyede değil. Bir milletvekili 1.300 bir öğretmen 300 lira maaş alıyor. Makedonya ile müthiş bir kültür iletişimi yaşıyoruz.

İYİLİK HAREKETİNİN BAŞINDA ÇOK ENGELLELERLE KARŞILAŞTIK

BUNU AŞMAK İÇİN KENDİMİ SİYASETTE BULDUM

Soru: Kültür faaliyetleriniz ile Isparta’da tanınan bir insansınız. Neden siyasete girme gereği duydunuz?

Cevap: Ben siyaseti hiç düşünmedim. Çünkü bilmediğim bir kulvar. Bizim başka bir amacımız var. Sosyal yardımlaşmayı Isparta’dan il dışına taşıdık. Şuan Güneykent’ten derneğimizin temsilciliği var. Yakın zamanda da bazı illerde şubelerimiz açılıyor. Bu iyilik hareketinin önceliğinde karşımıza bir çok sorunlar çıktı. Biz kamudan yeterli desteği aldığımızı düşünmüyoruz. Cazip bir teklif geldiğinde önce ailemle daha sonra da dernek üyelerimle istişare ettik. Bize bir öncülük verilirse derneğimiz açısından Isparta’nın sosyal yardımlaşmasını Türkiye’de bir numara yapmak açısından yapabileceğimiz bir şeyler olur mu diye düşündük. Bunu yapabileceğimize de inandık. Çünkü biz kendi imkanlarımızla 7 yıl içinde bugünlere gelmiş bir derneğiz. Bize bu kadar emek verilmişken ve sonuçları ortadayken bir kamu gücü oluşturalım dedik. Bu açıdan devletimizin gücünden faydanalım diyerek bir anda kendimizi siyasetin ortasında bulduk. Bu karar da derneğimizin ve çevremin ortak kararıdır. Siyasete girme amacım da Türkiye’de sosyal yardımlaşma alanında Isparta’nın önemli şehirlerden birisi olmayı kanıtlamaktı.

SOSYAL YARDIMLAŞMA BİRİMİNİN SORUMLUSU OLAMAYACAĞIMIZ KESİN

Soru: Belediye Meclis temsilcisi olarak değil de sizi mecliste yardım bekleyenlerin temsilcisi olarak mı göreceğiz?

Cevap: Öyle bir şansın olacağını zannetmiyorum. Ama elimden gelen her şeyi yapacağım. Malum ben AK Parti Belediye Meclis üyesiyim. Mecliste muhalefette olduğumuz için inşallah bize imkanlar tanınırsa tabii ki elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışırız ama  sosyal yardımlaşma biriminin sorumlusu olamayacağımız kesin.

İŞİMİZ SADECE YARDIM VE BURS VERMEK DEĞİL ISPARTA’NIN DA SORUNLARIYLA İLGİLENMEK

Soru: 5 yılda halkın temsilcisi olarak neler yapmayı planlıyoruz?

Cevap: Biz sadece yardım yapalım, öğrenci okutalım diye şartlanmış bir dernek değiliz. Dernek olarak sosyal yardımlaşmanın her alanında çalışıyoruz. Benim mecliste olmam Isparta’nın günlük ve genel sorunlara da arkadaşlarımızın ve belediyenin desteği ile çözüm bulmak isteyeceğiz.

ALDAN VE DAMGACI SOKAĞI TAMAMEN KÜLTÜR SOKAĞI HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Soru: Bu konuda Belediye Başkanı Günaydın ile koordineli çalışabileceğinizi düşünüyor musunuz?

Cevap: Tek temennimiz o. Çünkü amacımız bir. Bunu umuyorum, istiyorum ama bilemiyorum. İyi niyetliyiz. Beklentilerimiz çok fazla. Sadece bu değil. Bizim derneğimizin bir çok projesi var. Seçim öncesi tüm adaylar Isparta’nın kültür doygunluğunu oluşturma anlamında söylemleri vardı. Bizim de bu şekilde projemiz var. Aldan ve Damgacı Sokağı tamamen kültür sokağı haline getirip buradaki evlerin tadilatını yapmak istiyoruz. Bunun için devletin bütçesi de var. Keşke bunu yapmak istiyoruz. Dernek olarak da buna öncülük etmek istiyoruz. Oradaki binaların çok da şeye ihtiyacı yok. Bunu kim yaparsa Allah ondan razı olsun.

SİYASETTE ÇOK YENİ OLDUĞUM İÇİN SİYASETİN GÜZELLİĞİNİ

VE ÇİRKİNLİĞİNİ HENÜZ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Soru: Üyelerinizin siyasi olarak sizden beklentileri var mı?

Cevap: Siyasette çok yeni olduğum için siyasetin güzelliğini ve çirkinliğini henüz anlamış değilim. Çok yeniyim. Siyasi olarak bilmediğim konularda yorum yapmayı da sevmeyen bir insanım. Ben eleştirileri dahi olumlu yapan birisiyim. Ben hayatta hep güzelliklerle uğraştım. Siyaset başka bir kulvardır. Orada insanların beklentileri farklı olabilir. Ama benim beklentim sadece Isparta’ya sosyal yardımlaşma alanında hizmettir. Başka bir amacım yok.

AMACIM BELEDİYE MECLİS ÜYESİ OLMAK DEĞİLDİ

DAHA BÜYÜK HEDEFLERİM VARDI

Soru: Belediye Meclisinin ilk toplantısına katıldınız. Orada yabancılık hissettiniz mi?

Cevap: Evet kesinlikle hissettim. Benim amacım Belediye Meclis Üyesi olmak değildi. Belediye meclis üyesi olarak belki Isparta’ya bir şeyler yapabilirim ama daha büyük hedefim vardı. İlk toplantıda şuanda burada neden varım diye bir düşündüm. Hedefim Isparta’da belediye kanadında sosyal yardımlaşma alanının başında olmaktı.

BEN KADINLARIN SİYASETTE ERKEKLER KADAR

VERİMLİ OLACAĞINA İNANMIYORUM

Soru: Belediye Meclisinde 4 bayan üye var. Bayan azlığının rahatsızlığını duyuyor musunuz?

Cevap: Ben kadınların siyasette erkekler kadar verimliği olacağına inanmıyorum. Çünkü çoğunluk erkek olan bir mecliste büyük işler yapabileceğimize inanmıyorum. Ama ileriki günler neleri gösterir onu hep birlikte göreceğiz. Türkiye genelinde olduğu gibi Isparta’da da erkek hegemonyası vardır. Fakat siyasetin bir çarpışma alanı değil de pozitif şekilde insanların fikirlerini görüşülebildiği ve Isparta’nın sorunlarının çözümlerinin arandığı bir yer olmasını istiyorum. Kavga ve gürültü ortamını istemiyorum ve sevmiyorum. Hiçbir zaman da öyle bir polemiğe girmeyeceğim. Herkese iyilik ve güzellikle yanaşacağım. Görevler verildiği takdirde en iyi şekilde yapmaya çalışacağım.”

 

 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...