“İç kontrol sistemi kurulacak”

18 Nisan 2014 16:45

İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı ilk toplantılarına katılan Vali Vahdettin Özkan, iç kontrol sistemi kurulacağını söyledi. Özkan, kalkınma için projeleri, projeler için de ajansları işaret etti.

Vali Vahdettin Özkan, İl Genel Meclisi’nin dünkü oturumuna katıldı. Meclise yeni seçilen üyelere başarılar dileyen Vali Özkan, meclisin karar organı olması nedeniyle önem arzettiğini söyledi. Belediye ve İl Genel Meclislerinin genel stratejik çalışmaların belirlenmesinde bütçeleme ve mali kaynakların tahsisi ile ilgili üstlendiği misyonun herkes açısından önemli olduğunu vurgulayan Vali Özkan, “Temel belirleyici ve bağlayıcı bir özellik arzetmektedir. Kırsal alandaki vatandaşların taleplerinin taşınması noktasında da il genel meclisi çok önemlidir. Esasen idari hizmetlerin daha yaygın ve etkin yapılması noktasında da önemli bir göreviniz var” dedi.

“MAHALLİ İDARELER DAHA ÇOK MİSYON ÜSTLENMELİ”

Meclis fonksiyonunun her geçen gün arttırıldığını ifade eden Vali Özkan, “Yapılan değişikliklerle meclisler daha aktif görev yapar hale geldi. Kamu hizmetlerini iyileştirme noktasında hem yerelde hem dünyada mahalli idarelerin daha çok misyon üstlenmesi, yerinde hizmete en yakın birim olması anlayışı giderek hakim olmakta. Bu bizim idare sisteminde de güçlenmeye neden olacaktır. Mevzuatımız değişti. Bu anlamda meclislerimizin de fonksiyonları gelişti. En uçta mezrada yaşayan insanların taleplerine göre kamu pozisyon alıyor ve hizmet üretiyor. Bu anahtarın vatandaş odaklı olmasını sağlıyor” diye konuştu.

KONTROL SİSTEMİ HAZIRLIYORUZ

Hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaşması için iç kontrol sistemi kurmaya hazırlandıklarını dile getiren Vali Özkan, “Bununla tüm faaliyetleri analiz etme imkanımız olacak” diye konuştu. Özkan, “Bu iç kontrol sisteminin kurulup işletilmesi, mevzuatımızda da öngörülmüş. Bununla hem faaliyetlerimizi analiz ve tarif edeceğiz, riskler, fırsatlar bilimsel yöntemlerle ele alınacak. Bu devam eden bir süreç. Bunda meclis üyelerimizin çok önemli katkıları olacak. Sizden istirhamım, konuya müdahil olmanız ve yönlendirmeniz. Bunun uzun vadede sizin açınızdan da izlenebilir bir işleyişi ortaya koyacağını düşünüyorum. Yani kısa sürede bilgilere ulaşma imkanı bulacaksınız” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 753 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...