“Basın Isparta’daki refah seviyesinin yükselmesine katkı sağlıyor”

25 Temmuz 2014 14:26

Gazeteciler Cemiyeti ve Aktif Gazeteciler Derneği Başkanları ve üyeleri 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Vali Vahdettin Özkan ve ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Gazeteciler, meslekteki sorunları Vali Özkan’la paylaşırken, Başdeğirmen’e de Isparta’ya olan katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Her yıl 24 Temmuz Basın Bayramı olarak kutlanmakta. Bu kapsamda Ispartalı basın çalışanları bir dizi ziyaretlerde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ve Aktif Gazeteciler Başkanı Mehmet Erçakır ile üyeler ilk olarak Vali Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Özkan’a yerel medyanın sorunları aktarıldı.

SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR

Ziyarette ilk olarak söz alan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karahan, yerel medya çalışanlarının ekonomik ve sosyal açıdan sorunlarla boğuştuğunu anlattı. Bu sorunlara rağmen basın çalışanlarının Isparta’da cansiparene bir şekilde görev yaptığını dile getiren Karahan, “ Basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal açıdan sorunları var. Bu sorunların çözüm bulması gerekiyor. Bu görev esnasında sizin gibi değerli kamu yöneticileri bizlere çok yardımcı olmaktalar. Bayramımız dolayısıyla bizlere çiçek gönderdiniz. Teşekkür ediyoruz. Nice 24 Temmuzlarda birlikte olmak dileğiyle” dedi.

BURUK BİR BAYRAM KUTLUYORUZ

Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Erçakır da, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı buruk kutladıklarını bildirdi. Ziyaret öncesi arşivi taradığını belirten Erçakır, “Tarih bizim Basın Bayramını coşku içinde kutladığımız bir seneyi kaydetmemiş. Çünkü böyle bir durum yok. Umarım bundan sonraki bayramlar coşkulu olur” şeklinde konuştu.

MEDYA ÇALIŞANLARININ BİR MEKÂNA İHTİYACI VAR 

Öte yandan Isparta’nın basın dostu bir Vali’ye sahip olduğunu belirten Erçakır, “Habere ve bilgiye ulaşmada herhangi bir sorun yaşamıyoruz.  Biz iki dernek daha önce ayrı görüntü çizmekteydik. Artık iki dernek ortak proje üretebiliyor. Birliktelik sağlandı. Bu birlikteliğin arkadaşlarımız açısından olumlu sonuçlanması ve özellikle bir dernek binasına kavuşmamız için sizin girişimde bulunmanızı talep ediyoruz. Önceden Süleyman Demirel Basın Merkezimiz vardı. Bunun gibi bir merkezi Isparta’ya kazandırabiliriz” dedi.

VALİ ÖZKAN MEKÂN KONUSUYLA  İLGİLENECEK

Vali Vahdettin Özkan ise gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı. Bu tür günlerin meslek mensuplarının arasındaki dayanışmanın artırılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Özkan, gazetecilerin mekân talebiyle ilgili de şunları söyledi: “Mekân önemli. Arkadaşların hepsine hizmet edecek, mesleki kuralları geliştirecek bir mekân önemlidir. Bilgiye ulaşılması açısından bir kamu görevi yapıyorsunuz. Mekân konusu üzerinde çalışalım. Beraber bir bakalım. Bizim dışımızda diğer kuruluşların hukuki çerçevede ne katkısı olabilir, buna bir bakalım.”

DUYARLI BİR BASINIMIZ VAR

Vali Özkan son olarak Isparta’da duyarlı bir basın olduğunu ifade ederek, “Sadece bilgiyi aktarma değil Isparta’daki refah seviyesinin yükseltilmesini misyon edinen bir basınımız var. Isparta’da insanlarımızın yaşam kalitesini artırmak için koşuşturma içinde olmanız bizim için ayrı önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

ITSO ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR

Ispartalı gazeteciler daha sonra ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Erçakır, Isparta gülü ve diğer konularda Isparta’nın menfaatine olan her konuda ITSO’nun, üzerine düşen her görevi yerine getirdiğini belirterek bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.

ORTAK PAYDA ISPARTA İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Karahan ise “Sizler bizler gibi ortak paydası Isparta olan bir mücadele veriyorsunuz. Bizlerde yazılı, görsel ve internet medyası olarak ortak paydası Isparta olan her olayda elimizi taşın altına koyarak yayın yapıyoruz. Bu uğurda çalışmalar yapan STK’ları ve özellikle ITSO’yu destekliyoruz. Son dönemde ITSO’da yapılan çalışmalara bana göre son 20 yıla damga vurmuştur. STK’lar çalışırsa şehir bir yerlere gider derler. Onun örneğini ITSO’da görmeye başladık. ITSO’da Isparta’yı kucaklayan bir yönetim oluştu. Burada yapılan çalışmaları kamuoyuna aktarmada Basın Müşavirliği çok iyi çalışıyor. Bu konuda Dilek hanıma teşekkür ederiz. ITSO’ya olan desteğimizi bir kez daha deklare etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

SİZLER OLMASANIZ HİZMETİMİZİN YÜZDE 50’Sİ OLMAZ

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, iki basın başkanı ve üyelerle birlikte ITSO’nun gazeteciler tarafından ziyaret edilmesinin kendileri açısından önemli olduğunu vurguladı. Gazeteciler olmadan hizmetlerinin yüzde 50’sini gerçekleştiremeyeceklerinin altını çizen Başdeğirmen, şunları söyledi: “Sizin ince düşünceleriniz ve eksiklikleri fark ederek, insanları uyarmanızla ve insanlar da bunlardan dolayı yapacağının en iyisini yapmaya çalışıyor. Basının gücü bu. 

BASIN MÜŞAVİRİMİZDEN ÇOK MEMNUNUZ

Kurumumuzda 9 yıldır basın müşaviriyle çalışıyoruz. Dilek kardeşiniz sizin içinizden bize gelen birisi. Kendisinden de çok memnunuz. Yaptığımız çalışmaları sizlere tüm detayları size yansıttı. Sizler aracılığıyla da kamuoyuna duyuruyoruz. Bizler yaptığımız işleri sizlerle anlatıyoruz. Bu anlamda size teşekkür ediyoruz.

SİZLERDE ITSO’DA OLMALISINIZ

Odamızda bir de sizlerden gelen bir meclis üyemiz var. En önemli etkenlerden birisi de bu. Bu da bizim için gurur verici bir şey. Zaman zaman içerisinde mutlaka basından bir arkadaşımızın ITSO’da olması şart. Bugün biz varız, Şevket Bey var yarın bizler olmayabiliriz. Ama sizler buralarda olmak isteyin.”

 

Bu haber 881 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...