En mutlu iller arasında 13. Sıradayız

20 Şubat 2020 17:37

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayınladığı son verilere göre Türkiye’de mutluluk oranı en yüksek iller sıralamasında Isparta 13.sırada yer aldı. Isparta şehrin mutluluk düzeyi yüzde 70,35 olarak belirlendi ve bu oranla Isparta 13.sırada yer buldu. Sıralamada en üst sırayı ise yüzde 77,76 oranla Sinop ili aldı.

TÜİK verilerine dayanarak ulusal basında yer alan haberde Isparta’dan söz ederken ‘Son yıllarda özellikle Lavanta Kokulu Köy ile gezginlerin favorisi haline gelen Isparta, tarihi ve kültürel değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ile de insanı büyülüyor. Eğirdir Gölü, Kovada Gölü Milli Parkı ve tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Yazılı Kanyon şu sıralar doğayla baş başa kalmak; yeni keşif rotalarına koyulmak isteyenler için birebir… Şehrin mutluluk düzeyi: Yüzde 70,35’ cümlelerine yer verildi.

Yapılan sıralamada ikinci sırada komşu illerimizden Afyonkarahisar üçüncü sırada, yüzde 75,91 mutluluk düzeyi ile Bayburt ili aldı.

TÜİK yaptığı araştırmada kentte yaşayan insanlara eğitimden, sağlığa, ulaşımdan, sosyal yaşama ilişkin sorular soruyorve alınan cevaplara göre o kentte yaşayan insanların mutluluk oranlarını istatistiki rakamlara endeksliyor. Yapılan bu değerlendirmeye göre Isparta’da yaşayan insanların mutluluk oranı yüzde 70,35 ve 81 il arasında 13.sırada yer alıyor.

 

 

Bu haber 1330 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...