Yaprak Tarım ve Şahlanlar Firmalarının birlikteliği Özbekistan’da Meyve Bahçeleri kuruyor

18 Ağustos 2020 15:55

Ispartalı firma Yaprak Tarım, Şahlanlar ile birlikte Türkiye’nin ünlü zirai ilaçlarının Özbekistan Distribütörlüğünü aldı, 52 üründe ihracata başladı.

Kardeş ülke Özbekistan’da modern meyvecilik adına yaşanan gelişmeler Isparta’ya döviz girdisi olarak yansıyor. Isparta, Özbekistan’a elma, kayısı, şeftali gibi fidanların yanı sıra bahçe tesisatı, damla sulama sistemleri gibi tarımsal yatırımlarda ihracat yapıyor. Isparta, Özbekistan’da kimyevi maddeler pazarın da da büyük pay saibi oldu.

Özbekistan’a fidan ihracatı yapan Isparta Fidancılık ve Şahlanlar (Süleyman Şahlan) yan şirketleri aracılığıyla da kimyevi maddeler alanında dış ticarete başladı. Yaprak Tarım ve Şahlanlar, OYAK bünyesindeki Hektaş, Fns Tarım gibi Türkiye’nin ünlü zirai ilaç markalarının Özbekistan distribütörlüğünü aldı. Yaprak Tarım ve Şahlanlar şu anda Özbekistan’a ruhsatını aldığı 52 ürün ile ihracat yapıyor, önümüzdeki günlerde 52 tarım ürünü için daha Özbekistan devletinden ruhsat alacakları verilen bilgi arasında.

Yaprak Tarım Sahibi Ünal Turgut Ispartalı bir firma olarak Özbekistan’da ünlü markaların distribütörü olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Şu anda 52 ürünü Özbekistan’a ihraç ettiklerini kaydeden Turgut, önümüzdeki günlerde 52 ürün için daha ruhsat alınacağını söyledi. Turgut, Özbekistan’a Şahlanlar ailesi ile birlikte 5 yılda 40 milyon dolarlık ihracat yapma hedefinde olduğunun altını çizdi.

*Haber Merkezi

Bu haber 1510 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...