İLK YARIDA MAÇLARIN SEYİRCİSİZ OLACAĞI KARARI SPORSEVERLERİ ÜZDÜ

3 Eylül 2020 17:27

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de liglerin ilk yarısı boyunca seyircisiz oynanması konusunda Bilim Kurulu'nun öneride bulunduğunu açıkladı. Eğer TFF bu öneriyi dikkate alıp bu yönde bir karar alırsa, geçen sezonun son 8 haftasında olduğu gibi yeni sezonun ilk yarısında da maçlara seyirci alınmayacak. Oysa, taraftarlar TFF'nin verdiği Ekim ayından itibaren maçlara seyirci alınacak kararından dolayı Ekim ayını iple çekiyordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda Türkiye'de liglerin ilk yarısı boyunca seyircisiz oynanması konusunda Bilim Kurulu'nun öneride bulunduğunu duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) maçların ekim ayından itibaren stat kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirciyle oynanması kararıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Koca, futbolun Bilim Kurulu'nun gündeminde olduğunu söyleyerek, "Belli bir döneme kadar veya ilk yarı için müsabakaların seyircisiz olması şeklinde bir öneri var. Seyircili olmaması, seyircisiz devam edilmesi şeklinde Bilim Kurulu önerisini yaptı. Yaklaşımımız budur" ifadelerini kullandı.
Oysa, Mart ayından bu yana maçlara diğer bir deyişle stada gidemeyen taraftarlar Türkiye Futbol Federasyonunun verdiği 'Ekim ayından itibaren maçlara stadyumun % 30'u oranında seyirci alınacak' kararına çok sevinmiş ve Ekim ayını iple çeker duruma gelmişti. Eğer TFF bu öneriyi dikkate alıp bu yönde bir karar alırsa taraftarların maç izleme hevesi kursağında kalacak.
-HABER MERKEZİ

Bu haber 3032 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...