“Sağlıklı yaşam kültürü içinde Bisiklet önemli bir spor aracı”

20 Eylül 2020 17:26

Sağlıklı yaşam, hareketli yaşam bilinci giderek artıyor. Isparta’da bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor. 40 yıllık bisikletçi Tarık Sarı, şehirde bisiklet farkındalığı oluşturma çalışmalarından ve doğru bisiklet yolları çalışmasından ötürü Belediye Başkanı Başdeğirmen’e teşekkür etti.

Son yıllarda ülkemizde Avrupa’da olduğu gibi bisiklet kullanımına ilişkin önemli farkındalık çalışmaları yapılıyor. Özellikle belediyeler bisiklet kullanımının artmasına yönelik projeleri hayata geçiriyor. Sağlıklı yaşam, hareketli yaşam kültürünün artması ile bisiklet kullanımı da arttı.

40 yıldır bisikletçilik yapan Tarık Sarı’ya göre, bisiklet sporu pik noktada. 2005-2015 yılları arasında sönük geçen 10 yıldan sonra 2020’yi yaşadığımız bu dönemde bisiklet kullanımı oldukça arttı. Bisikletçi Tarık Sarı, bu tespitini 2020 bahar ve yaz sezonunda bayiler için topladığı sıfır bisiklet sayısına bakarak ortaya koyuyor. Geçmiş yıllarda bayiler için 2000-2500 bisiklet toplayan Tarık Usta, bu yıl 5000 sayısına ulaştı. Sektörün büyümesinden duyduğu mutluluğu ifade eden Sarı, “insanlar sağlık için hareketli yaşam bilincine ulaştı. Doktora gitseniz size bisiklet binmeye tavsiye ediyor. Sağlıklı yaşam kültürü ile birlikte bisiklette önemli bir spor aracı haline geldi. İnsanlar bisiklet sahiplenme ve sürme konusunda oldukça bilinçli” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bisiklet farkındalığı konusunda yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür eden Tarık Sarı, “Sayın Belediye Başkanımız bisiklet sporu konusunda samimi bir insan.  Kendisi bisikletine biniyor, geziyor. Şantiye ziyaretlerini bisiklet ile yapıyor. Bu basında yer alıyor, vatandaş kendi gözüyle görüyor. Bisiklet farkındalığının oluşması açısından bu durum son derece önemli. Bisiklet yolları konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. Bisiklet yolları doğru yerlere ve doğru noktalara yapılıyor. SDÜ Batı Yerleşkesine doğru açılan yeni yolda, yol boyu bisiklet yolu oluşturulmuş. Çok doğru bir nokta. İnsanlar bisikletine binip, Adliye-SDÜ arasında bisiklet kullanabilecek. Bu çalışmalar diğer yeni yollarda da yapılacaktır. Başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1283 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...