3’ncü Uluslararası Posta Sanatı Sergisi sosyal medya platformlarında

21 Eylül 2020 15:58

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları 3’ncü Uluslararası Posta Sanatı Sergisini BLT Türk Televizyonu’nda yayınlanan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında açtı. Koronavirüs sebebiyle Meksika’da yaşamını yitiren sanatçı Ana Maria Gonzalez Estrada adına ithaf edilen sergi Ada Ülkesi Sanatçılarının sosyal medya platformlarından da izlenebilecek. 

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları 3. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi dün açıldı. Ancak, sergi pandemi koşulları sebebiyle farklı ve bir o kadar da ilginç bir yöntem kullanılarak sanat severlerle buluştu.

Serginin açılışı BLT Türk ekranlarında yayınlanan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında yapıldı ve sergi canlı yayında sanatseverlerle buluşturuldu.

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları’nın kurucusu Keziban Ertuğrul Yıldırım, Ada Ülkesi Sanatçılarının Eğirdir’den yola çıkarak kurulduğunu anlatarak “Gördük ki gölden okyanusa açılabiliyorsunuz. Sanatın dili yoktur. Dünyanın dört bir yanı ile bizi buluşturan şey sanat oldu” dedi.

Serginin teması bütün dünyayı etkileyen pandemi öncesi ve sonrası; kültür, insan, ekosistem ve yaşam konu başlıkları olarak belirlendi.

45 ülkeden 230 sanatçının ‘resimli mektuplar’la katıldığı sergide dünyanın 45 ülkesinden gönderilen ve üzerinde o ülkelerin pulları bulunan eserler Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçılarının sosyal medya platformlarından izlenebilecek. 

Gazeteci Bora Tüfekli’nin programına katılan Keziban Ertuğrul Yıldırım, “Uluslararası ada ülkesi sanatçıları sanat topluluğu 2017 de kuruldu ve bu güne kadar otuza yakın sergi sempozyum ve uluslararası etkinlik gerçekleştirdi. Uluslararası ada ülkesi sanatçıları disiplinler arası bir sanat topluluğudur. Bünyesinde elliye yakın ülke ve alanında birbirinden usta sanatçılardan oluşmaktadır. Aynı zamanda çocuk sanatçılar gurubuna da sahiptir. 2020 yılında uluslararası ada ülkesi sanatçıları kültür ve sanat dergisinin birinci sayısını çıkarmış ve büyüyerek yoluna devam etmektedir. Topluluğun ilkini 2019 Ekim ayında düzenlediği uluslararası ada ülkesi sanatçıları 1. Uluslararası posta sanatı sergisi – Olympos sergisi 21 ülke 120 sanatçı, 2. Uluslararası posta sanatı sergisi –Eğirdir sergisi de 22 ülke 140 sanatçının katılımıyla ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yıldırım, “Posta sanatı, dünya literatüründe “mail art” olarak bilinen bir nevi resimli mektuplardır. A4 ebatında, gönderilen ülkeye ait posta mührü ve posta pulunun sanat eserinin üzerine yapıştırılarak gönderimi ile kolay postalama imkânına sahip, dünyanın her yerine kolaylıkla ulaşabilen çalışmalardır.

Uluslararası ada ülkesi sanatçıları 3. Uluslararası posta sanatı sergisi 18 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu serginin teması bütün dünyayı etkileyen pandemi öncesi ve sonrası, kültür, insan, ekosistem ve yaşam konu başlıklıdır.

Sergiye 45 ülke 230 sanatçı katıldı. Aynı zamanda gurubumuz sanatçılarından piyona sanatçısı Tutu Aydınoğlu hocamızın piyano melodileri eşliğinde, bir birinden usta isimlerin çalışmaları, sanatseverlerin beğenisine sunulacak ve yine gurubumuz müzik topluluğu Rapsodi Trio’nun eşsiz müzik ziyafeti ile taçlandı.

Kaybolan kültürel değerlerinizi unutmamak adına, sanatçılar olarak üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmenin güzel hissi ile hazırlandığımız bu sergilerle yeni yol arkadaşları edinerek giderek büyüyoruz.

Bu sergiyi pandemiden hayatını kaybeden gurubumuz sanatçılarından sanatçı dostumuz ‘’Ana Maria Gonzalez Estrada –Meksika ‘’anısına düzenliyoruz onu ve güzel kalbini asla unutmayacağız…

Eğer bir sanatçıysan tek bir dil yeter oda sevgi…

Dünyanın en kötüyü yaşadığı bu dönemde, dünya sanatçıları olarak, ortak dil olan sanatla buluşarak, bütün dünyaya sevginin ışığında birlik ve güzellikler göndermek için bu güzel etkinliğe tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları kurucusu Keziban Ertuğrul Yıldırım, program yapımcısı ve sunucusu Bora Tüfekli’ye de kendi yaptığı bir tabloyu hediye etti.

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 6780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...