Boğaziçi öğretmen ve Personelinden örnek proje

30 Eylül 2020 15:45

Boğaziçi Koleji, sigara bağımlılığına son vermek, gençlerde farkındalık oluşturarak beden ve ruh sağlığını korumaya katkı sağlamak için örnek bir projeyi hayata geçirdi.

Boğaziçi Koleji’nden kampanya ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sigara, tütün kulanım yaşının gün geçtikçe küçük yaşlara düşmesi endişe vericidir. Boğaziçi Koleji olarak; bu bağımlığa son vermek, etkisini en aza indirmek için sosyal proje başlattık. Bu projeyle amacımız gençlerimize farkındalık yaratarak beden ve ruh sağlıklarını korumaya katkı sağlamaktır. Yaşadığımız pandemi sürecinde de öğrendik ki sigara kullanımı bizleri dezavantajlı duruma düşürmektedir. Topluma sağlıklı yaşam konusunda rol model olacak; bu çalışmalara önderlik edecek öğretmenlere daha fazla görev düştüğünün bilincindeyiz ve buradan hareketle okulumuzda yürüttüğümüz projenin amaçları doğrultusunda ilk olarak; okulumuzda az sayıda da olsa sigara kullanan öğretmen ve personellerimiz okul saatleri içerisinde sigara kullanımını sonlandırmış

İkinci aşamada eş zamanlı olarak sigara kullanan velilerimizin de çocuklarımız ile birlikte bulundukları saatlerde kesinlikle kullanmamaları ve böylelikle çocuklarımızın göz önünde tüketilmesinin engellenmesi, sonraki aşamada hepimizin beklentisi tamamen kullanımın sonlandırılması olacaktır.

Projemizin etkinliğinin artırılmasında velilerimizin desteği yadsınamaz. Velilerimize sunacağımız seminer ve etkinliklerle önce kendileri sonra öğrencilerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemelerini sağlamak, etkinliğini artırmadaki amacımızdır. Yapılan çalışma ile Tütün ve Bağımlılığı yönelmelerini engellemeyi sağlayacağız. Boğaziçi Koleji olarak öğrencilerimizin psiko-sosyal gelişimlerini önemsiyoruz ve bu alanda yapılan çalışmalara bir yenisini de daha eklemiş oluyoruz.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1436 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...