Isparta İHH’dan AZERBAYCAN’a Destek Konvoyu

8 Ekim 2020 15:30

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından ‘Gardaşlık Zamanı’ sloganıyla Azerbaycan'a Destek Konvoyu düzenledi. Kavaklı Camii önünde başlayan ve Ayazmana, İstasyon, Otogar ile devam eden konvoy Kaymakkapı Meydanında sona erdi.

Kısa adı İHH olan İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezince alanına karar doğrultusunda dün Vakfın 81 ilinde eş zamanlı olarak ‘Kardeş Ülke Azerbaycan’a Destek’ Konvoyu düzenlendi.

Ermenistan'ın saldırıları karşısında Azerbaycan'a destek için gerçekleştirilen konvoy için İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil ve Vakıf Yöneticileri ile gönüllü vatandaşlar araçlarıyla birlikte Kavaklı Camii önünde toplandı. Azerbaycan ile Türk bayraklarıyla süslenen ve ‘Gardaşlık Zamanı’ sloganıyla gerçekleşen konvoy saat 20.30’da Kavaklı Camii önünden hareket ederek sırasıyla Ayazmana, İstasyon, Otogar ile devam ederek Kaymakkapı Meydanında turunu tamamladı.

Araçtakiler ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarını sallayarak ve korna çalarak ilerleyen konvoya yol boyunca yaya olarak yollarına devam eden vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

ISPARTA BİSİKLET

GRUBU DA DESTEK VERDİ

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği tarafından düzenlenen Azerbaycan’a destek konvoyuna Isparta Bisiklet Topluluğu da destek verdi.

Yaptıkları Konvoy Destek etkinliği ile ilgili olarak bir açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil; “Genel Merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda bugün akşam kardeş ülke Azerbaycan için destek konvoyu gerçekleştirdik. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Isparta’da da Azerbaycanlı kardeşlerimize destek için pandemi tedbirlerine uygun olarak yaptığımız bu etkinliğimize katılım gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bilindiği gibi, İHH sadece Türkiye değil dünya çapında çalışan bir iyilik hareketidir. Vakfımızın kuruluş yılından bu yana 28 yıldır dünyanın neresinde zulme uğramış tüm insanlık için faaliyet yürütüyoruz. Bugün ise zulme uğrayan kardeş ülke Azerbaycan için buradayız. Ermenistan tarafından işgale uğramış toprakların gerçek sahibi Azerbaycan halkına verilmesi için destek konvoyu oluşturduk.

“BİZ VE TÜM TÜRKİYE

AZERBAYCAN’IN ARKASINDADIR”

Ermenistan, yıllardır uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan topraklarını işgal etmiştir. Birleşmiş Milletlerin bu işgali defalarca kınamasına rağmen Karabağ işgal altında. Uluslararası hukukun çiğnemesine rağmen, bu işgal devam etmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfı Isparta Temsilciliği olarak birçok gönüllümüzle bugün burada araçlarımızla ve bisikletli ekibimizle Azerbaycan halkıyla dayanışma içerisindeyiz. Şu an tüm Türkiye tek yürek olup Azerbaycan halkının haklı davasının yanında ve bir arada olduğumuzu gösteriyor.

Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Karabağ hukuksuz şekilde işgal altında, bu işgale karşı Azerbaycan halkının yanında olmalarını istiyoruz. Umut ediyorum ki düzenlemiş olduğumuz bu konvoy, Azerbaycan halkına moral olacaktır. Bizler sonuna kadar kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız ve destekçisiyiz. Allah Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olsun inşallah” dedi.

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1792 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...