Dışarıdaki Isparta ile içerideki Isparta’yı BİRLEŞTİRECEĞİZ

22 Ekim 2020 15:34

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Isparta dışında Türkiye ekonomisine değer katan büyük bir Isparta olduğunu belirterek “başarılı işadamlarımız ile gurur duyuyoruz. Onlara Isparta’yı unutturmayacağız” dedi.

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, Manisa-İzmir’deki Ispartalı işadamlarına yönelik ziyaretin önemine dikkat çekti. Dışarıda büyük bir Isparta olduğunun altını çizen Tutar, şöyle konuştu:

“Üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Dostluklarımızı pekiştiriyoruz. Dışarıdaki Isparta’yı mevcut Isparta ile birleştirip, diyalogları koparmak istemiyoruz. Sizlerden ricamız, Isparta’yı unutmayın. Yatırım anlamında Isparta’yı unutmayın diye bizler sizleri zaman zaman ziyaret edeceğiz. Ispartalı bir arkadaşımızın, hemşehrimizin böyle bir tesisi olmasından gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz.

ISPARTA İHRACATINI ARTIRIYORLAR

İzmir Pancar OSB başında hemşehrimizin olması bizi gururlandırıyor. Ünlüsoy ailesinin yatırımlarından ötürü gurur duyuyoruz. Teşekkür ediyoruz. Isparta’daki ihracat rakamlarında kendilerinin çok faydası var. İzmir’de fabrika açmaları Isparta’yı unuttukları anlamına gelmiyor. Çünkü ihracat rakamları hala Isparta’ya yansıyor. Bizim Isparta olarak 2023 hedefimiz 500 milyon dolar. Bunu böyle yatırımcılarımız sayesinde sağlayacağız. Antalya limanımızda maliyetler çok yüksekti, düşürüldü. Bundan dolayı çimento, makine ve teçhizat ihracatı arttı. Fiyatın düşmesi ihracatımızı artırıyor. Bu gibi gezilerin avantajı var. Biz burada bir şeyler görüyor ve öğreniyoruz. Birleşmeler, ortak şirketler, büyük şirketler gözlemliyoruz. Buradan edindiğimiz fikir ve bilgileri üyelerimize yansıtacağız. İhracat anlamında yeni pazarlara açılmak isteyenler için İzmir bir fırsat.”

Gezide yer alan ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri de şu açıklamalarda bulundu:

Başkan Yardımcısı Ahmet Kabalak:               

İzmir Pancar OSB ziyaretimizde Ispartalı olan arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Gururlandık ve sevindik. Ispartalı arkadaşlarımız Türkiye’nin ticaretinde ve ekonomisinde iyi yerdeler. Göğsümüz kabardı. Ispartamızın adını burada iyi bir şekilde devam ettiriyorlar.

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Güler:

İzmir gezisi, bize çok güzel ışık verdi. Öğreneceğimiz çok güzel şeyler var. İnşallah bu gezilerimiz devam edecek. Isparta’daki üyelerimizi de buralara getirip, şehrimizin kalkınmasına katkıda bulunacağız.

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Öztürk:

İzmir’deki üyelerimizi ziyaret ettik. Amacımız Isparta’ya yatırım getirebilmek. Bilmediğimiz bir takım özel ürünlerin imalatından bir şeyler yakalayabilir miyiz, amacımız bu.

ITSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tekeli:

Ispartalı yatırımcı arkadaşları ziyaret ettik. Çok güzel yatırımlar yaptığını görüyoruz ve taktir ediyoruz.

Böyle bir girişimcilerin Isparta’dan çıkması bizleri mutlu ediyor.”

*HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber 1660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...