Çandır, Yer Fıstığı ile Markalaşma yolunda..

22 Kasım 2020 15:08

200 ton yer fıstığı üretilen Çandır Köyü'nde tek eksik ayrıştırma, kavurma ve paketleme tesisi. Devlet desteğiyle makine parkının da oluşturulması durumunda Çandır, Türkiye'nin en kaliteli fıstığını üretmeye HAZIR...

Sütçüler'in Çandır Köyü'nde Karacaören Göleti'nin çekilen yerlerinde başlatılan yer fıstığı üretimi başarıya ulaştı. Köyün sakinlerinden Süleyman Akıntürk'ün yaptığı öncülük yer fıstığında başarıyı getirdi. Ormanda mevsimlik işçi olarak çalışan Akıntürk, kendisi ve köylülerle birlikte sezonda 200 ton yer fıstığı üretiyor. Çandır Köyü'nde ayrıştırma, kavurma ve paketleme tesisi olmadığı için fıstıklar çiğ halde kilosu 15 TL'den satılıyor. Ayrıştırma ve kavurma tesisi kurulursa kilosu 30 TL'den değer bulacak.

Çandırlı Süleyman Akıntürk, kendi imkanlarıyla ürettiği fıstığı Antalya'da ayrıştırıp, kavurtuyor. Bu yıl reklam ve deneme amaçlı kavurma işlemi başarıyla sonuçlandı. Şimdi köyde ayrıştırma, kavurma ve paketleme tesisi kurulması için girişimlerde bulunuyor. Devlet, Çandır köylüleri için bu makine parkını kurarsa yer fıstığı Türkiye'nin bir numarası olmaya aday.

İrtibat  için  05398861704

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 2322 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...