“Gül suyu cildin bozulmasını engeller, dengeleme yapar”

22 Ocak 2021 17:03

               Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülsuyunun cilt sağlığı açısından çok önemli bir ürün olduğunu söyledi.

Cildi yumuşatan, nemlendiren bir ürün olarak doğal gül suyunun cilt bakımındaki önemine değinen Genel Müdür Çelik, “Doğal gül suyu cildin epidermis olarak adlandırılan en üst katmanında biriken kir, yağ ve makyaj kalıntılarını cildi kurutmadan  ve yıpratmadan temizler. Bu sayede gözeneklerde kalıntıları yok etmeye ve cildin nefes almasına olanak tanır. Doğal gül suyunun bir diğer avantajı ise istisnasız her cilt tipine sahip insan tarafından gönül rahatlığıyla kullanılabilmesi. Doğal bileşenleri olan citrenelllol, geraniol sayesinde cildi derinlemesine nemlendirirken, yağ ve sebum üretiminin kontrol altına alınmasına da yardımcı oluyor.

Bu sayede kuru ve hassas ciltler gül suyu kullanarak ciltlerindeki kuruluk, pullanma, kaşıntı ve gerginlik hisleriyle kolaylıkla mücadele edebiliyor. Karma ve yağlı ciltlere sahip kişiler ise gül suyu sayesinde ciltlerinde oluşan parlama görünümünü kontrol altına alabiliyor.

Doğal gül suyu içinde bulunan A.C.E vitaminleri cildin pH dengesini korur. Sabun ve yüz temizleyici ürünlerin aşırı kullanımı cildinizin pH seviyesindeki dengeyi bozabilir ve bu durum akne gibi sorunlara neden olabilir. Gül suyu cildinizin pH seviyelerini normale getirerek bozulmayı dengelemeye yardımcı olur.

Sentetik gül suyu ise kimyasal bileşenlerle elde edilen kolonya ve parfüm yapımında kullanılan  gül esansının saf, temiz suya katılarak elde edilen alkolsüz kokulu sudur. Koku amaçlı olarak kullanılır. Cilde kullanılmaz.”

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1744 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...