“Göller Bölgesi Kalkınma İdaresi kurulmalı”

22 Ocak 2021 17:08

Türkiye’nin önemli tatlı su kaynaklarından biri olan Eğirdir Gölü’nde su çekilmeleri her geçen yıl daha da artıyor.

Bu yıl göl seviyesi minimum koda yaklaştı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası da Eğirdir Gölü için tarihi bir çağrıda bulundu. Gölün tek elden yönetilmesi gerektiğini belirten ITSO Başkanı Tutar, “bunun için kalkınma idaresi mutlaka kurulmalı” dedi.

Gölün tek elden yönetilmesi için Göller Bölgesi Kalkınma İdaresi kurulması gerektiğini belirten ITSO Başkanı Tutar; “gölün tek elden yönetimi anlamında bu kalkınma idaresinin faaliyete geçmesi çok önemli” diye konuştu. 

ITSO Başkanı Mustafa Tutar; “Gölün tek elden yönetilmesi ile alakalı Göller Bölgesi Kalkınma İdaresinin Kurulması yönünde biz bir dosya hazırlamıştık. Isparta ve Burdur olarak bu göllerin elden gitmemesi gerekiyor. Buraların yaşam şartı bunun üzerine bağlı. Tarımı buna bağlı, enerjisi buna bağlı. Burada Ticaret ve Sanayi Odası sadece bir yol gösterici gibi. Hiçbir zaman göller bölgesi kalkınma idaresinde ticaret odasının olma gibi bir lüksü yok. Olamaz da zaten. Tamamen devlet kuruluşu bildiğiniz üzere. Ama bunun kurulumu söylemini bizim yapmamız Isparta’ya sahip çıkmak anlamında düşünerek, Isparta menfaatini düşünerek bu söylemi yapıyoruz. Bunu söylerken de sayın vekillerimiz çıkmıyor anlamı taşımasın. Biz sadece öneri olarak söylüyoruz. Isparta’nın göllerinin kurtulması ile alakalı, göller bölgesi kalkınma idaresini faaliyete geçirebilirsek çok hızlı karar verilebilir. Tek mekanizmadan karar verilebilir. Bu bölgenin turizmi ile de alakalı olarak, yani sadece tarımsal bakmamak lazım. Daha hızlı hareket edilebilir. Bu şekilde de göller bölgesi kalkınma idaresinin kurulması ile alakalı destek verilmesi mantıklı.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1926 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...