“Doğal Gülsuyunun satışının artırılmasını hedefliyoruz”

2 Şubat 2021 18:03

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, TRT Antalya Radyosu, Akdeniz’in Renkleri, Müziği, Kültürü ve Gelenekleri programına canlı yayın konuğu oldu. Gülsuyu farkındalığının artırılması ve sentetik ile doğalın birbirinden ayrılarak tüketici bilincinin oluşturulmasına yönündeki çalışmaları anlatan Tutar, “gerçek gülsuyu 3 TL’den satılamaz” dedi. Tutar, şu açıklamalarda bulundu:

 ISPARTA’NIN SEMBOLÜ GÜLDÜR

“Isparta’da Türkiye’de gülü ile bilinen bir şehir. Isparta’nın sembolü güldür. Ancak Isparta gülü süs bitkisi değil, endüstriyel sanayi bitkisidir. Türkiye’de sadece Isparta, gülyağı üretip Avrupa ve Amerika ülkelerine ihraç etmektedir. Gülyağı, kozmetik sektörü için önemli bir hammaddedir.

 GÜLSUYU SADECE ISPARTA’DA ÜRETİLİR

 Isparta’da gülyağı imalatı yapılırken elde edilen önemli bir ürün de gülsuyudur. Isparta dışında başka bir yerde üretilmesi mümkün değil. Çünkü gülsuyu, gülyağı imalatı yapılırken ortaya çıkan bir üründür. Sağlık açısından, cilt açısından oldukça faydalı olan gülsuyumuz Türkiye’de herkes tarafından bilinmekte ve tüketilmektedir.

SENTETİK ISPARTA’NIN MARKASINI DÜŞÜRÜYOR

Ancak her üründe olduğu gibi gülsuyunda da sentetik ürünler geliştirilmiş ve Isparta gülsuyunun oluşturduğu marka değeri üzerinden pazarlanmaktadır. Bugün 3 harfli alışveriş merkezlerinin raflarında 3 TL’den gülsuyu satılıyor. Böyle bir rakam mümkün değil. Doğal gülsuyun bu rakamlara satılması mümkün değildir. Sentetik olarak satışa sunulan o ürünler içme suyundan farksızdır. Bu ürünü alan insanlar Isparta gülsuyu hakkında kötü düşünceye kapılıyor, bu kadar övülen gülsuyu bumuymuş diye Pazar ve prestij kaybı yapıyoruz.

 SENTETİK ÜZERİNDE

SENTETİK YAZILACAK

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak içme suyu niteliğindeki sentetik ürüne karşı doğal farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Sentetik ürün yasaklansın demiyoruz. Üzerinde ‘sentetik ürün’ yazılsın. İnsanlar alırken sentetik gülsuyu olduğunu bilsin. Doğal gülsuyu almak isteyen de doğal gülsuyu alsın. Türkiye’de sadece Isparta’da üretilen ve Pazar payı büyük olan gülsuyumuzu daha değerli kılmak, gülsuyundan elde edilen gelirimizi artırmak istiyoruz.

 TOBB’DAN DESTEK İSTEDİK

Bu amaç doğrultusunda projeler ürettik. Milletvekillerimizin de desteğini aldık. Mecliste tüm milletvekillerimize doğal gülsuyu dağıtımı yapıldı. Şehir girişlerimize totemler koyuyoruz. Gülsuyu farkındalığı oluşturmak için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden bu konuda destek istedik. Doğal Isparta gülsuyunun satışının artırılmasını hedefliyoruz.

ÇOK İYİ GERİ BİLDİRİMLER ALDIK

Ticaret ve Sanayi Odası olarak aralık ayında Türkiye’deki tüm oda ve borsa başkanlarımız ile 81 il valimize doğal gülsuyu ile lavanta kolonyası gönderdik. İçerisine bir not koyup, ürünlerimizin özelliklerini ve faydalarını yazdık. Muhteşem geri dönüşümler aldık. ‘Biz Isparta gülsuyunun bu kadar güzel olduğunu bilmiyorduk’ diye arayanlar, teşekkür edenler oldu. Biz de çok mutlu olduk. Yaptığımız çalışma ile amacımıza ulaştık. Şehirlerdeki yöneticilerimiz doğal gülsuyunun farkına varsın istedik. Bu çalışmamız ile farkına vardılar. Bu farkındalık çığ gibi büyüyüp gidecek, Isparta gülsuyu derini bulacaktır diye düşünüyoruz.

İHRACATIMIZI ARTIRACAĞIZ 

 Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2021’den umutluyuz. Isparta açısından ümitliyiz. Çünkü Isparta üreten bir şehir. Çalışkan insanların, girişimci insanların olduğu bir şehirdeyiz. Tarımsal üretim ve tarımsal sanayiye yönelik çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Pandemiye rağmen ihracatımızı artırdık. 300 milyon TL hedefimizi aştık. Gıda,  yaş sebze ve meyve ihracatımızı artırdık. 2020 yılında bu alanda önemli rekorlar kırdık. 2021’de de bu artış hızının devam edeceğini düşünüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin ekonomisini geliştirecek, istihdamı artıracak her türlü projenin içerisindeyiz. Belediyemiz ile üniversitelerimiz ve Valiliğimiz ile işbirliği içinde daha güzel bir Isparta için çalışıyoruz.”

*HABER MERKEZİ

 

Bu haber 1779 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...