“Okumak isteyen öğrenci var ama köyde okul yok”

10 Mart 2021 17:14

CHP İl Başkanı Halıcı'nın Yalvaç ilçesi Tokmacık Köyü'nde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan fakat yerine yenisi yapılmayan okul binası ile ilgili açıklaması şöyle:

“YENİ BİR OKUL İNŞAATINA HENÜZ BAŞLANMAMIŞTIR”
“ Yalvaç ilçesinin Tokmacık köyünde bulunan okul 2020 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile kapatıldı. Öğrencilerimizin hayati tehlikesi hepimiz için önemlidir. Hiçbirimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı ve ailelerinin gözbebeği çocuklarımızın burnunun bile kanamasını istemeyiz. Ancak geldiğimiz süreçte görüyoruz ki 2020 yılında yıkılan okulun yerine yeni bir okul inşaatı söz verilmesine rağmen henüz başlamamıştır.
“EN KISA SÜREDE SÖZ VERİLEN OKUL YAPILMALIDIR”
“Köy halkını ve öğrencileri kendi kaderlerine terk etmek doğru mu?” diye soran CHP'li Halıcı, “Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsanız; İşgal etmek yerine o ülkenin eğitim sistemini bozun yeter.” sözleri maalesef hala hafızamızda yerini koruyor. Yalvaç ilçemizin en büyük köylerinden Tokmacık köyüne, en kısa sürede okul yapmak çok önemlidir ve ihtiyaçtır. Buraya yapılacak bölge okulu Akçaşar, Kurusarı ve Tırtar köylerimizdeki çocuklarımıza da hizmet verebilecektir. Bu köylerimizde yaşayan çocuklarımız evlerinden kilometrelerce uzaktaki bir okula gönderilmekte ve zor koşullar altında bin bir güçlükle eğitim mücadelesi vermektedir. En kısa sürede Tokmacık köyümüze söz verilen okul yapılmalı ve taşımalı eğitim statüsünden çıkarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ

Bu haber 2716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...