“ HARCANAN BU RAKAMLARLA ISPARTA´NIN BİRİNCİ LİG´DE OLMASI GEREKİRDİ..”

10 Mart 2021 17:15

Kanal 32 ekranlarında her Salı akşamı yayınlanan Levent Doğan ile Spor Vakti'nin bu haftaki konukları Ispartaspor'un unutulmaz golcülerinden Teknik Direktör Ercan Erkavas ve Gazeteci Sedat Cican'dı.
Ispartaspor'un altyapısından yetiştiğini ve yıllarca profesyonel liglerde gol krallığı yaşadığını anlatan Erkavas, “16-17 yaşında Ankaragücü'den teklif almıştım. İyi de bir teklif almıştım. Gençlikte yaptığım hatalardan biridir ve gitmedim. Üst ligde Denizlispor'da oynadım. Ispartaspor'da şampiyonluk yaşadığımız dönemlerde 7-8 Ispartalı futbolcu vardı. Biz o dönemlerde Ispartalı çocuklar olarak hep sorumluluk aldık. Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz kalecimizdi. Zaman zaman maddi sıkıntılar olduğunda biz antrenmanlardan geri kalacağız diye dışarıdan gelenlere hep Isparta'nın menfaatlerini ön planda tutturmaya çalıştık” dedi.
Dışarıdan gelen teknik adam ve futbolcuların herhangi bir sıkıntı da memleketi terk edebileceğini ileri süren Erkavas, “Isparta'da antrenörlük yapan arkadaşlarımız var. Bu antrenör arkadaşlarımızın hepsinin çalışmaya ihtiyacı var. Hakan Şimşek, Ali Özdoğan ve Turgut Kul takımın başına geldiler. Yanlarındayım ve arkalarındayım. Ancak bizlerden de yararlanılmalı. Birimiz rakiplerinin maçı izler, birimiz tribünden hocanın göremeyeceğini bildirir. Hoca, sık sık başkanla direkt görüşmemeli. Arada köprü vazifesini yapan birileri olmalı, sportif direktör gibi” diye konuştu.
Isparta'nın son yıllarda futbolda 15 Milyon(eski para ile trilyon) para harcadığını iddia eden Erkavas, “Bu rakamlara Isparta'nın 1. Lig'de olması gerekirdi. Şu an günlük sonuçlara bağlı konuşuyoruz. Tesisimiz ve altyapımız var mı? Bizler altyapıdan çıktık, gol kralı oldu ve şampiyonluklar yaşadık. Hüseyin Kartal, Evren Avşar, Derya Tutkun bu memleket için bir değerdir. Tarık Söyleyici hocamız başımızda bir büyük olarak buna öncülük etmeli. Benim ilk hocam Hikmet Işık'dı. Ayrıca Gökhan Çelebi, Hüseyin Usku da bu memleketin çocuğuydu. Ancak daha da tecrübe alarak görev almalıydılar ya da getirilmeliydiler” diye konuştu.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in kentin sporuyla ilgili önemli adımlar attığına da dikkat çeken Erkavas, “Önceden her mahallede bir futbol turnuvası yapılırdı. Ben her mahallede maç oynayıp akşam eve girerdim. Stadın çimlerinde uyuduğum çok olmuştur. Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen'in spora olan ilgisi bizleri mutlu ediyor. Biz eski futbolcular ve antrenör olarak başkanımızı ziyaret etmiştik. O ziyarette Spor Müdürlüğü ve yapabileceklerimizi anlattık. Burada sporun içerisinde yer alan isimler yer almalı” dedi.
Erkavas, tüm kenti birlik ve beraberliğe davet etti.
Gazeteci Sedat Cican ise Ercan Erkavas'ın Türk futbolunun önemli golcülerinden biri olduğunu dile getirerek, “Ercan'a, Tanju Çolak'ın Isparta şubesi derdik. Çok büyük golcüydü. Takıma büyük emekleri olmuştur. Attığı goller ve oynadığı futbol hala hafızalarımızda” diye konuştu.
LEVENT DOĞAN

Bu haber 2445 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...