“Salonlarda binlerce kişiyle kongre yaparken, sokaktaki vatandaşa ceza kesmeyi anlayamıyoruz”

16 Mart 2021 16:05

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, koronavirüs salgını üzerinden hükümeti eleştirdi. Kentlerde maskeyi çenesine indiren ya da maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara cezai işlem uygulandığını hatırlatan Başkan Halıcı, “Salonlarda binlerce kişiyle kongre yaparken, sokaktaki vatandaşa ceza kesmeyi anlayamıyoruz” dedi.

Halıcı, “ Lebalep  kongreler yaparken, insanları salonlara tıkarken, sokakta da insanlara ceza kesmeye kalkıyorsunuz? Maskeyi niye indirdin! Yasak da işte 1’er metre mesafeyle yan yana oturan insanları kaldırıyor. Mülki amirler diyor ki: İşte bu yasak yanlış yapıyorsunuz! Siz topluma nasıl örnek oluyorsunuz? Salonlara insanları yığarak kongreler yapmak mıdır? Örnek olmak bu mudur? Ondan sonra sokaktaki vatandaşı uyar. Bu ülkeyi idare edenler olarak devlet adamları olarak, siz örnek olacaksınız! Siz yol göstereceksiniz. Vatandaşta ona göre uygulama yapacak Kendine çeki düzen verecek. Bunu da özellikle hatırlatmak istiyorum” dedi.

Başkan Halıcı, salgın kapsamında maske, mesafe ve hijyen konusunda   vatandaşlara da uyarılarda bulundu. Halıcı, “Bir kere bu maske, mesafe işi artık bizim  hayatımızın bir gerçeği. Herkes buna çok dikkat etmek zorunda. Hijyene çok dikkat etmek zorunda. Temizliğe çok dikkat etmek zorunda. Yani böyle nasıl olsa açıldık, artık bu iş bitti dersek , geçen sene  yaşadığımızı arkadaşlar tekrar yaşayabiliriz. Üzücü tablolarla karşılaşmayalım. Herkes çevresinden birçok insan kaybetti. Hepimiz aynı tablolarla karşılaşmayalım. Vatandaşlarımızın çok temkinli olması lazım. Dikkatli olması lazım” diye konuştu.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1916 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...