Çünür’de kuyruklar oluşturan Döner ustasının sırrı ne?

19 Mart 2021 17:50

Çünür’de ünü tüm şehre yayılan et dönerin ustası Engin Can, sırrı ise kalitesi. 12 yaşından bu yana lokanta-döner sektöründe çalışan, 1999’da da kendi işletmesini kuran Engin Can, 5 yıl önce başladığı et dönerde markalaştı. Amacı daha çok para kazanmak olsaydı et döneri her gün satardı. Ama o sadece Salı ve Cuma günleri satış yapıyor. Bayilikler aracılığıyla Türkiye genelinde birçok franchize verirdi, markalaşırdı.

22 yıldır Çünür’de Oken Döner adı altında işletme işleten Engin Can, 5 yıl öncesine kadar sadece tavuk döner satışı yapıyordu. 5 yıl önce et dönere başlayan Engin Can, sunduğu lezzet ve kalite ile kısa zamanda markalaştı. Kaliteli et sunmak amacıyla et döner hizmetini haftada 2 gün ile sınırlı tutan Engin Can, 5 yılda müşteri potansiyelini büyüttü, Salı ve Cuma günleri taktığı dönerin miktarını sürekli artırdı. Engin Can, şu anda her Salı ve Cuma  et döner yapıp, müşterilerine satıyor. Et döner, günün erken saatlerinde tükeniyor.

Para ile derdi olmadığının altını çizen Engin Can, “5 yıldır et döner yapıyorum. Para ile bir derdimiz yok. Olsaydı her gün yapardık, ya da bayilik verir Türkiye geneline yayılırdık. Zevk için yapıyorum. İnsanlar kaliteli et yesin. Haftada 2 gün yapmamız sebebi tamamen kalite. Çünkü her zaman istediğiniz eti bulamazsınız. 2 gün için yapıyorum, aradığım kalitede eti buluyorum. Etin dana ayna dediğimiz yerinden döner yapıyoruz. Salı ve Cuma günleri takıyoruz, Allah’a şükür bitiyoruz. Müşterilerimiz memnun. Burada ben ile birlikte 6 kişi daha çalışıyor. 12 yaşından bu yana dönercilik yapıyorum. Mekanımı ve işimi çok seviyorum” dedi.

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 2533 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...