Özel ve kaliteli giyinmek isteyenlerin tercihi: TERZİLER

30 Mart 2021 18:33

Kaybolmaya yüz tutan mesleklerden birisi de Terzilik. Fabrikasyon hazır giyim sektörüne yenilen terzilik mesleği, az sayıdaki temsilcileri ile ayakta duruyor. Diğer kaybolmaya yüz tutan mesleklerde olduğu gibi terzilikte de yeni usta ve kalfa yetişmiyor.

Terzilik mesleğinin son ustalarından birisi de Ramazan Çolak. Çırak olarak başladığı meslekte 1983 yılında kendi işyerini kuran Ramazan Çolak, eskiye göre daha çok kazandıklarını söyledi. Eskiden çok sayıda terzi olduğunu şimdi ise bu sayının azaldığını belirten Çolak, “eskiden terzi çoktu. Makineleşme bu kadar değildi. 3 kişi bir takım elbiseyi 1 haftada zor çıkarırdık. Şimdi ben 3 kişinin yaptığı işi tek başıma yapıyorum. Makineleşme işleri kolaylaştırdı. Haftada 3 takım elbise çıkarabiliyorum. Bir de terzi sayısı azaldı. Özel giyinmek, kaliteli giyinmek isteyenlerin tercihi terziler oluyor” dedi.

 Terzide bulunan kumaşın hazır giyim sektöründe bulunamayacağını iddia eden Ramazan Çolak, “Bizim diktiğimiz takım elbiseyi bir mağazadan almaya kalksanız 2000 TL ödemek zorundasınız. Ama biz 750 TL’ye takım elbise dikiyoruz. Bizdeki kumaşı bulmak mümkün değil. Özel olarak alıyoruz. Kalitesi üst düzeyde.”

*LEVENT DOĞAN

 

Bu haber 1901 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...