Gülsuyuna Doğal Ürün Bandrolü

30 Mart 2021 18:40

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ‘gerçek gülsuyu Isparta’da üretilir’ sloganı ile başlattığı farkındalık çalışmalarında önemli bir süreç yaşanıyor. ITSO’nun ilimizde üretilen doğal gülsuyunun değerinin artması ve tüketicinin gerçek ile sentetiği arasındaki farkı görebilmesi için geliştirdiği doğal ürün bandrolü projesinde bu hafta imzalar atılıyor. ITSO ile SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi arasında imzalanacak protokol ile ilimizde üretilen doğal gülsuyuna ‘doğal ürün bandrolü’ yapıştırılacak.

ITSO, GÜLSUYUNA DEĞER KATIYOR

ITSO Başkanı Mustafa Tutar, şu ana kadar hiç düşünülmemiş projeyi SDÜ’nün bilimsel desteği ile hayata geçireceklerini söyledi. SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi’nin desteği için teşekkür eden Tutar, “Odamız ile SDÜ Araştırma Merkezi arasında yaptığımız görüşmeler sonucunda protokol aşamasına ulaştık. Önümüzdeki günlerde yapacağımız protokol ile gülsuyu sektöründe önemli bir farkındalık çalışmasına imza atıyoruz. Üyelerimiz, odamızdan alacakları belge ile Doğal Ürünler Araştırma Merkezi’nde ürettikleri gülsuyunu analiz ettirebilecekler, çıkan sonuca göre ‘doğal ürün’ bandrolü yapıştırılacak. Bu çalışma sayesinde doğal gülsuyunun farkındalığını ortaya çıkarmak istiyoruz. Tüketicilerimiz gülsuyunu biliyor, Isparta’da üretildiğini de biliyor. Ama doğal mı yoksa içine esans mı katılmış, su mu katılmış farkında değil. Doğal ürün bandrolü ile bu durum ortadan kaldırılacak. Başka şehirlerde esans kullanılarak yapılan sentetik gülsuyunun Ispartamız ile alakası olmadığını ortaya koyacağız. Tüketicilerimiz doğal ve sağlıklı gülsuyu tüketmek isterlerse doğal ürün bandrolünü arayacaklar” diye konuştu.

GÜLSUYUNA İÇERİK ANALİZİ YAPILACAK

SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serdar Sezer de “Sentetik ile doğal gülsuyu arasındaki farkı onaylanan ürünlerde bandrol ile rahatlıkla anlayabilecekler. Merkezimiz gülsuyu ürettiğini iddia eden üreticilerimizin ürünlerini analiz edecek. Sonuçları Ticaret ve Sanayi Odası’na bildirilecek. ITSO, uygun görülen sonuçlarına göre bandrol çalışması yapacak. Testleri geçecek ürün ambalajına doğal ürün bandrolü konulacak” dedi.

GÜLBİRLİK: TÜKETİCİLER BİLİNÇLENECEK

Projeyi gülsuyu üreticileri de destekliyor. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, gülsuyunun değerini ortaya çıkaran, farkındalık oluşturacak projeyi desteklediklerini belirterek “Müşterilerin bilinçlenmesi ve bilinçli ürün alınması noktasında uyarıcı noktada bilgi notu olacak. Biz bu yönden çok memnunuz” diye konuştu.

*LEVENT DOĞAN

Bu haber 1952 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...