Atatürk Anıtı’nın çevre düzenlemesi yapılıyor

12 Nisan 2021 18:12

Belediye Başkanı Başdeğirmen, Valilik meydanındaki Atatürk Anıtı’nın mermerlerinin yenileneceğini yeni bir çevre düzeni çalışması yapılacağını açıkladı.

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye önünde Atatürk heykelinin neden yerine konulmadığına yönelik bir basın açıklaması yayınlamıştı. Dün de Bağımsız Meclis Üyesi Ahmet Aydoğdu, Başkan Başdeğirmen’e Belediye önündeki beyaz renkteki Atatürk heykelinin yerine ne zaman konacağını sordu. Başkan Başdeğirmen, Aydoğdu’nun sorusuna manidar bir soruyla cevap verdi: Bizim Atatürk heykelini yerine koyacağımızla ilgili bir tereddüttünüz mü var.

Belediye önündeki otoparkın üzerinde peyzaj çalışmalarının sürdüğünü anlatan Başdeğirmen, “yeraltına su kaçma durumu var. Orada çalışmalarımız sürüyor. Epoksi ile kaplama yapıyoruz. Çalışmalarımız başladı. Atatürk heykeli için özel taşlar getirttik. Yine heykelimizi tertemiz yaptık, hazır bekliyor. Kimsenin şüphesi olmasın. Atatürk heykelini yerine koyacağız. Atatürk hepimizin Atatürk’ü” dedi.

Başkan Başdeğirmen, Valilik meydanındaki Atatürk Anıtı’nda da yenileyeceklerini belirterek “orada incelemelerimizi yaptık. Mermerler eskimiş, heykellerde ve bakırdan halı eseri eskimiş. Orada yenileme çalışmaları yapacağız. Yeni bir çevre düzenlemesine giriyoruz. Çok güzel bir anıt alanı olarak düzenleyeceğiz” diye konuştu.

*HABER MERKEZİ

Bu haber 1453 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...