“FUTBOLCULARIN SAĞLIK VE MADDİ ANLAMDA HİÇBİR GÜVENCESİ YOK”

18 Nisan 2021 12:36

Türkiye Amatör Futbolcular Birliği Yöneticilerinden Emrullah Öztürk, “Pandemi dönemi bize şunu çok iyi gösterdi ki Türkiye’de fazlalık olan gerçekten de sadece amatör futbol ligiymiş” dedi.

Yaklaşık 1 yıldan fazla süredir işsiz kalan ve çok ciddi sorunlar yaşayan amatör futbolcular seslerinin duyulmasını istiyor.  Diğer spor branşları faaliyetlerine devam ederken kendilerine koyulan yasakların halen devam ettiğini belirten amatör futbolcular kendilerinin yalnız bırakıldığını düşünüyor.

Türkiye Amatör Futbolcular Birliği Yöneticilerinden Emrullah Öztürk “Pandemi dönemi bize şunu çok iyi gösterdi ki Türkiye’de fazlalık olan gerçekten de sadece amatör futbol ligiymiş.

Biz Amatör Futbolcular Birliği’ni bundan yaklaşık 3-4  sene önce, normalde kontenjan sorunu için biz futbolcular arasında  bir grup olarak kurduk.  Çünkü yaklaşık 10-11 senedir Türkiye’de alt liglerde yaş kontenjanı uygulandı. Biz bu amaçla bu birliği kurmuştuk ama daha sonra devamında biliyorsunuz pandemi döneminde  amatör branşlar dışında bütün branşların açılıp sadece amatör futbolun açılmadığı için bizimde eksenimiz doğal olarak buraya kaydı. Şimdi amatör futbolcular olarak çok büyük Whatsapp gruplarımız var. Telegram grupları oluşturduk. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde  kardeşlerimizle bir oluşum içerisindeyiz. Bu işleri resmiyete dökmek en kolayı ama şu süreci atlatmak istiyoruz. Önümüzü görmek açısından biraz daha bekleme kararı aldık. Ama ilerleyen süreçte böyle bir oluşum içinde olacağımızı söyleyebilirim”  dedi.

Yaşanan pandemi döneminden dolayı işsiz kaldıklarını ve kendilerinin savunulmadığını anlatan Emrullah Öztürk “Şu pandemi dönemi bize şunu çok iyi gösterdi ki, Türkiye’de fazlalık olan gerçekten de sadece amatör futbol ligiymiş. Burada şunu sorgulamamız gerekiyor. Herkes kendi bulunduğu birimleri dernekleri çok güzel şekilde savunabilir ve kendine ait olan sporculara da spor yapma imkanı sağlarken, bizi temsil eden başkanlarımız neden bize sahip çıkmadılar? Neden insanlar  spor salonlarında antrenman yaparken biz spor sahalarında antrenman yapamadık? Amatör futbolda mı sadece virüs var?  Yani sağlık bakanımız bile kapalı ortamlarda yüzde 85 bulaş oranı var demişken neden biz koskoca spor sahalarında neden antrenman yapamadık? Demek ki şurada sıkıntı, bizi temsil edenler demek ki bizi temsil edemiyor. Demek ki bizim haklarımızı aramıyor. Bütün sorunun kaynağı orası. O sorunu çözebilirsek bence bu sorunların hepsi çözülebilir” diye konuştu.

Bölgesel Amatör Ligin sorunlu bir lig olduğunu söyleyen   Öztürk” BAL 2010 yılında kuruldu. 2010 yılından beri biz hep dedik ki, bakın bu BAL ligi alelaceleye getirilmiş bir lig, bunun altı boş. Statüsünden kuruluşuna kadar rezil bir lig. Futbolcuların hiçbir sağlık ve maddi anlamda hiçbir güvencesi yok. Yani kulüp başkanının iki dudağının arasına kalmış bir şekilde futbol oynuyorsunuz.

Biz buna hadi gelin biz sözleşme koyalım, futbolcular yarı profesyonelde olsa bir sözleşmesi olsun, futbolcu hakkını arayabilsin diye yıllarca  söyledik. Ama kulak arkası edildi, şimdi geldiğimiz süreçte gördük ki ne kadar önemliymiş dediklerimiz. Çünkü şu an kulüp para vermediği zaman hiç bir hak iddia edemiyorsun. Elinde hiç bir sözleşme yok. Hiçbir geçerliliği olmayan futbolcuyuz biz kulüplerimize karşı” dedi.

*LEVENT DOĞAN

 

 

 

Bu haber 1303 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...