HUZUREVİ VAKFINDAN BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’E AÇIK MEKTUP

20 Nisan 2021 16:19

ISPARTA Huzurevi Sağlık Eğitim ve Yardımlaşma Vakfımızın hizmet kuruluşu olan İcra Komitesi, 20.04.2020 tarih ve v.06.20 sayılı Huzurevimize dair hizmet katılımlarının yenilenmesi hakkındaki yazımıza, Vakıf ikinci Başkanımız ve Belediye Meclis Üyesi Serap Özkahraman'ın müteaddit Belediye Başkanın’dan randevu taleplerine cevap verilmemesi ve en son Vakıf Başkanımız Nafi Aras'ın 18.03.2021 tarihinde önemli hususlarda görüşmek istediğimize dair randevu talebine bu güne kadar hiçbir cevap verilmediğini göz önünde bulundurarak aşağıdaki hususların belirtilmesine karar vermiştir.

1.            Belediye Başkanımızın beyanatında Cumhurbaşkanımızın ISPARTA'da 150 yataklı huzurevi yapılması için talimat verdiğini belirtmesini olumlu karşıladık. Gerçekleştiği takdirde ISPARTA'mız ve memleketimiz bakımından faydalı olacaktır.

2.            Belediye Başkanımızın ayni beyanatında, "göreve geldiğimizde Huzurevi ile görüştük, çözüm aradık . Vakıf bulduğumuz çözüme razı olmadı" şeklindeki sözlerine katılmıyoruz. Çünkü gerçeği bütünüyle yansıtmıyordu. Başkanımızın bulduğu çözüm, Huzurevi arsasına Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı tarafından yeni Huzurevi'nin yapılmasıydı. Bunun için ortaklık payımızın verilmesi isteniyordu. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile görüşmemizde 50 yıl boyunca ISPARTA halkı, Belediyemiz ve Huzurevi Vakfı tarafından geliştirilerek o günkü Huzurevinin tarihi durumuna erişmiş olan yaşlı bakım merkezinin sonu demek olacaktı.

O gün mevcudumuz olan 56 yaşlımız ve 33 çalışanımızın ne olacağı, çalışanlarımızın kıdem tazminatları, ömür boyu bakım şartı ile evini arsasını bağışlayanların durumu hiç düşünülmemişti. Bu sorunları İl Müdürlüğü'ne ilettiğimizde,  "Bir kısım kontenjan verilebilir" den başka bir şey söylenmemişti.

Yönetim kurulumuzun bu kararı vermeye yetkisi olmadığı, ancak genel kurul kararının gerektiği belirtilmişti.

Çevre illere örnek olan Türkiye çapında 50 yıllık tarihi kuruluşun sonlandırılmasına belediyemizin nasıl razı olduğunu belirttik. 33 çalışan birden işsiz tazminatsız kalacaktı.

Bize güvenerek bize teslim  olan kaç yaşlımız ortada kalacaktı. Biz bu mesuliyeti taşıyamazdık!..

3.            Önceki yazımızda belirtilen ek bina inşaatımızı tamamladık. Ancak arta kalan kalan borcumuzu ödemekte zorlanıyoruz.

4.            Önceki yazımızda belirttiğimiz gibi Huzurevi her ay 50-60 bin TL açık vermektedir.

5.            Bir senedir içinde bulunduğumuz Covid-19 Salgın Hastalığı ortamında kuruluş gayemiz gereğince ortaklaşa paylaşmamız gereken masraflarımıza belediyemiz kendi payına düşenleri gereğince karşılamamıştır.

6.            Çeşitli konuşmalarında Başkanımız Huzurevine, erzak yardımı ve kömür yardımı yapıyoruz diyor.

Erzak yardımı geçen sene ramazanda bir defa yapılmış, kömür yardımı arada kesintilerle yeterli olmamıştır.

7.            Alacaklarımız bizi sıkıştırmakta icraya vermekle tehdit etmektedirler.

8.            Torosgaz tarafından gazımız kesilince Yönetim Kurulumuz, çalışanlarımız seferber olmuş ISPARTA halkımızdan, hatta Türkiye çapında yardım istenmiş geçici olarak acil ödemeler yapılmıştır.

 Yaşadığımız 50 yıl içerisinde yaşlılarımıza borçlu olduğumuz hizmet beraberliğimiz her değişen belediye kadrosu ile dalgalanmalar göstermiştir.

Yakın tarihimize bakacak olursak, siyasi bağımsızlığımız gereği Belediye Başkanları isimleri anılarak özetlersek:

Hasan BALAMAN zamanında, 18 çalışan gıda ve kömür yardımı.

Yusuf Ziya GÜNAYDIN zamanında, 13 çalışan gıda, kömür yardımı, inşaatlarda malzeme yardımı.

Şükrü BAŞDEĞIRMEN zamanında yukarıda anılan Ramazanda bir defa gıda ve aksaklıklarla kömür yardımı ve 1 tek çalışan olmak üzere hizmet yerine getirilmiştir.

Belediye Başkanımız çeşitli konuşmalarında huzurevi yönetiminden ve bilhassa Başkanından bahsetmekte. Şikayet etmektedir.

Ancak bizi çağırarak yüz yüze konularımızı konuşmaktan kaçınmaktadır.

Siyasi bağımsızlığımız gereği gazete ve televizyonların maksatla görüşme taleplerini şimdiye kadar olumlu karşılamadık. Siyasi karmaşa içine girmeyi düşünmedik. Hiçbir zaman yaşlıya hizmet dışında faaliyetimiz olmayacaktır

Son diyeceğimiz:

Belediye Başkanımızı tebrik için, konularımızı görüşmek için, ziyaretlerimiz oldu. Ancak Başkan ve kadrosu hiçbir zaman bizi şereflendirmedi!..

Beraberliğimiz, sessizliğin devam ettirdiği, hizmet ortaklığımız, çeşitli zamanlarda yenilenen protokoller gereği yerine getirilmediği, takdirde gerçek halkımıza anlatılarak yardımlarının değerlendirilmesi istenecektir!..

Saygılarımızla.

Bu haber 1420 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...