“Spor alanları ve semt sahaları gençliğe büyük bir hizmet”

22 Nisan 2021 18:14

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in, seçim öncesinde ‘sporcularımızı yetiştireceğimiz altyapıyı oluşturacağız’ sözü gerçekleşiyor. Spor Toto Teşkilat Başkanlığıyla Ankara’da imzalanan protokolle şehre, Gençlik Sporcu Yetiştirme Merkezi, 2 adet UEFA standartlarında futbol sahası, 16 mahalleye semt spor sahası, 3 Mahalleye Gençlik Merkezi ve 2 okula da spor salonu olmak üzere 32 milyon liralık spor tesisleri kazandırılıyor.

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan ve yaklaşık 32 milyon liralık spor tesisleri yatırımları şunlardan oluşuyor.

-Fatih Mahallesi: Komplekste 76 x 113 metre ebatlarında UEFA standartlarında sentetik çim halı saha, 1000 kişilik çelik tribün, 4’lü tip soyunma odası, çim yüzeyli yürüyüş yolu, yarı olimpik yüzme havuzu ve spor salonu.

-Emre Mahallesi: Nizami standartlarda 76 x 113 ebatlarında futbol sahası, 2’li tip soyunma odası ve 500 kişilik çelik tribün yapımı.

-Vatan, Davraz ve Fatih Mahallelerine Gençlik Merkezi yapımı.

-16 mahalleye 20 x 40 metre ebatlarında halı saha. 16 mahalleye basketbol potası.

-İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Endüstri Meslek Lisesi Bahçesine KSpor Salonu yapımı.

-Sidre Mahallesi Şehit Burhan Açıkkol Ortaokulu Spor Salonu yapımı.

“GERÇEKTEN BU YATIRIMLAR ISPARTA’MIZ İÇİN BÜYÜK BİR YATIRIM”

Voleybol İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, Isparta’nın spor anlamda geleceğe yatırım yaptığını belirterek, “Gerçekten bu yatırımlar Isparta’mız için büyük bir yatırım. Bu noktada büyük bir şansımız var. Çünkü sporu seven bir belediye başkanımız var. Bu bağlamda bizlerde yapılan bu tüm icraatlarla ilgili olarak Şükrü başkanımıza teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda voleybol il temsilcisi olarak voleybol alanında da bu tür yatırımların yapılacağını ümit ediyorum. Önümüzdeki dönemlerde pandemiden dolayı malum şuanda maçlarımız oynanamıyor. İnşallah pandemi sonrasında voleybol içinde Isparta’dan bir profesyonel takım çıkması konusunda Şükrü başkanımızda bize bu noktada desteği vardı. Takım çıkartıp üst liglerde de Isparta’mızı temsil etme noktasında inşallah bir takımımızın olmasını istiyoruz” dedi.

“ANTRENMAN YAPACAK SAHAMIZ MAALESEF YOKTU”

                Esnaf Mahmut Tekin ise Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in spora öneminin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Yıllardır bu noktada büyük sıkıntımız vardı. Futbola da ilgi alakası olan bir insanım. Yıllardır amatör kulüpleri çalıştırdım. Antrenman yapacak sahamız maalesef yoktu. Bunların sıkıntısını hep çektik bu bağlamda Şükrü Başdeğirmen’in  özellikle futbol sahalarının yapılması noktasında böyle güzel projelere imza atması bizi olağan üstü sevindirdi.

Çok güzel her mahalleye bir spor tesisi çok iyi. Gençlerin uyuşturucudan şundan bundan boşta gezmekten cep telefonu ve tablet ile oynamaktan kurtulması için büyük bir fırsat

Önceden olsa da çok nadirdir. Amam şimdi her mahalleye bir yatırım var spor tesisi var “ dedi.

“SPOR İLE İÇ İÇE BİR İNSANIM”

                Beden Eğitimi Öğretmeni Ali Osman Yurtsever ise Isparta’nın bu projelerle sporda şaha kalkacağına inandığını söyledi. Afyon’un spor sayesinde iyi bir ivme yakaladığını dile getiren Yurtsever, “Spor adamıyım. Isparta’da antrenörlük yapıyoruz.  Spor ile iç içe bir insanım. Öncelikli olarak bir spor adamı olarak bu olayları tasrif ediyorum güzel hadiseler bunlar. Başkanımıza Şükrü Başdeğirmen’e bu hususta katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.  Küçük bir ilde yaşamamıza rağmen ütopik düşüncelere sahip olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten ilimizin bunlara ihtiyacı var diye düşünüyorum. Özellikle  gençlere yapılan yatırım spora yapılan yatırım eğitime yapılan yatırım her zaman geri dönecektir diye düşünüyorum. Bunu her zaman her arkadaşlarımızla antrenörlerimizle spor adamlarımızla yer yer beraber olduğumuzda her zaman dile getiriyoruz. Kendilerine ben bu hususta başkanımıza teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. Biz bunu biraz daha geciktirdiğimizi düşünüyoruz ama Şükrü beyle böyle bir çıtayı yükselttiğimize inanıyorum. Çevre illere baktığımız zaman Afyon örneğini her zaman dile getiriyorum. Afyon da bundan geçmişte kısa bir süre önce beraberken  aynı çetele de devam ederken görüyoruz. Afyon’un bugün Basketbolda süper ligde takımı var. 1. Ligde takımı var. Afyon,  Galatasaray’ı ve Fenerbahçe’yi ve Anadolu Efesi görebiliyor.  Hakeza geçtiğimiz sezonda PTT ligine kadar yükselmiş bir takımdı. Şuan 2. Ligde bir takım. Önce biz beyinleri değiştirmemiz gerekiyor. Burada bir beyinlerle ilgili sıkıntımız vardı. Egomayaları bitirmemiz gerekiyor dirsek temasları bitirmemiz gerekiyor. Tabi bu öncelikle tesislerden geçiyor. İnsanların birbirine saygısı çok emniyet teşkil ediyor. Ben bu hususta başkanı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Gerçekten bunun geri dönebileceğini geri dönüşünün olduğunu düşünüyorum. Bundan mütevellit Isparta spor kamuoyunun bir şaha kalkışını izleyeceğimizi düşünüyorum. Ben bura da gerçekten umutluyum bu konuda. Tabi burada gazeteciler olarak sizlere de çok büyük işler düşüyor. Sizlerin bu şekilde destek vermenizde beni ayrıca mutlu ediyor bundan dolayı ben çok mutluyum. Spor adamı arkadaşlarım adına ve kendim adına bir antrenör olarak endüstriyel bir dünyada yaşadığımız için bazı şeylerin farkında olmamız gerekiyor. Artık dünya değişiyor içinde bulunduğumuz dünyanın durumu değişiyor. Bakın içinde bulunduğumuz bu hastalıklar bir takım sıkıntılar hepimizin sıkıntısı ama buna rağmen bu işleri başarmak bu işleri dile getirmek büyük bir umut. Bu umuttan dolayı da gerçekten bu yapılan bu verilen özveriye teşekkür ediyorum. Başkanımızla da yan yana geldiğimizde inşallah teşekkürlerimizi kendisine taktir edeceğiz. Bulunduğumuz spor ortamlarında gittiğimiz herhangi bir ortamda sürekli anlatıyoruz. Her ilin buna ihtiyacı var keşke her ilde bunu yapsa bunları dile getirse bu şaha kalkışı Isparta’mız için yaptığı için huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SPORA VE SPORCUYA VERDİĞİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Zafer Mahallesi Recep Gürdal ise “Sayın belediye başkanımızın spora ve sporcuya verdiği destek için teşekkür ediyorum. Bu bağlamda zafer mahallesine de bir semt sahası projesi yer aldı. Zafer mahallesi 10 bin nüfuslu ve çok sayıda da çocukların ve gençlerin olduğu bir mahalle. Gelişen bir mahalle coğrafi olarak da gelişen bir mahalle ve de beklenti içerisindeydik. Yıllar sonra spor sahasının semt sahasının mahallemize yapılmasından çok memnunuz. Çünkü öncesinde başka mahallelerde ki halı sahalara gidiyorduk. Uzak kalıyor anneleri babaları merak ediyor ama bundan sonra ücretsiz olarak saha bitince yakın zamanda biter herkese açık olacak halka açık olarak kullanırız diye düşünüyorum.  Tabii kesinlikle bir  spor salonu yada büyük bir semt sahası izleyici ile çünkü öyle bir potansiyel var ki gelişen bir mahalle nüfusu artan bir mahalle. Çocukları burada görüyorsunuz boş boş dolaşıyorlar. Sporla uğraşsınlar bizler onun için kapımızı açtık. Salonları açtık kendi bildiklerimizi gördüklerimizi deneyimlerimizi çocuklar için biz fedakarlık yapıyoruz. Yeterki böyle testler olsun emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“MAHALLEMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek ise mahallerine yapılacak semt sahalarının temelinin atıldığını belirterek, “Çünür mahallemizin 275 cadde üzerinde Şehit Alitekin Ortaokulunun yan tarafında bulunan bir semt spor sahamızdır. Daha önce belediye başkanımızın 16 tane semt spor sahası yapıyoruz şeklinde ki açıklamalarında sonra semt spor sahalarının 2 tanesi mahallemize yapılmaktadır. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bu konuda sayın belediye başkanımıza  çok teşekkür ediyoruz mahallemize vermiş olduğu hizmetlerden dolayı” diye konuştu.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1345 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...