SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI KUTLANIYOR

19 Mayıs 2021 16:32

Toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla her yıl 16 – 22 Mayıs’ta kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı.

SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, sosyal güvenliğin Anayasa’nın 2. maddesinde yer alan “Sosyal Devlet” ilkesinin en temel unsurunu teşkil ettiğin belirterek, Hafta ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sosyal Güvenlik; bireyin yaşadığı toplum içerisinde insan onuruna yakışır bir şekilde, başkalarına muhtaç olmadan hayatını sürdürebilmesinin teminatıdır. Bu teminatın önemli unsurlarından biri de sürdürülebilir, kaliteli ve insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir” dedi.

İl Müdürü Karagöz, bu kapsamda her yıl 16 – 22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’nın büyük önem arzettiğini vurguladı. Karagöz, bu yıl 15’incisi kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin hafta boyunca yen tip Koronavrüs pandemisi kurallarına uyularak yapılacağını sözlerine ekledi.

VALİ SEYMENOĞLU’NA ZİYARET

Isparta SGK il Müdürü Hüseyin Karagöz başkanlığındaki Heyet, Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Vali Ömer Seymenoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Ömer Seymenoğlu “Sosyal Güvenlik Haftası” münasebetiyle Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hüseyin Karagöz ve kurum çalışanlarını kabul etti.

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftası kutlanan, toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşturmak ve toplumun sosyal güvenlik hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla yapılan etkinlikler ile kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Seymenoğlu tüm SGK personelinin haftasını kutladı, görevlerinde başarılar diledi.

*Haber Merkezi

 

Bu haber 1333 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...