“Cumhuriyet’i Demokrasi ile taçlandırma mücadelemize tavizsiz devam edeceğiz”

20 Mayıs 2021 17:15

CHP Isparta teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenledi.

Dün saat 12:00’de; CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, Merkez İlçe Başkanı Erdal İnceayan, Kadın Kolları Başkanı Pembe Gökgöç, Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan ile partililerin katılımıyla Valilik meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Buradaki törenin ardından ise Kaymakkapı Meydanında basın açıklaması yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten açıklamayı CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Erkan yaptı.

Erkan’ın açıklaması şöyle: “102 yıl önce başlatılan bağımsızlık mücadelesinin ilk adımı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı maalesef bu sene de içimiz buruk kutluyoruz.

Salgın sürecinin bize getirdiği şartlardan dolayı maalesef eskisi gibi bayramlarımızı kutlayamamaktayız. 

Ama bizler Cumhuriyet sevdalıları olarak pandemi olduğunu unutmadan tüm önlemleri alarak, lebalep bir şekilde olmadan bir araya gelerek ve ya evlerimizde bu duyguyu yaşayarak bayramlarımızı kutlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Lebaleb kongreleri yapan daha sonrasında milli bayramlarımızın önüne engeller koyan ve Covid19 salgınının kendilerinden değil esnaftan, öğrencilerden yayıldığını iddia edenleri biliyor ‘ Lebaleb ‘ Kongrelerini onlara hatırlatmak istiyoruz.

Bağımsızlığımızın meşalesi olan 19 Mayıs; emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı onurlu bir direniştir. En karanlık gecede dahi yanan umut ışığıdır. Bu ışık 102 yıl önce yanmış, şimdiye kadar sönmemiş ve söndürmek isteyen zihniyetlere karşı daima direnmiştir.

Bizler Atatürk Gençliği olarak ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen alçak zihniyetlere ve bu zihniyeti savunanlara karşı daime direndik, direnmeye devam edeceğiz. T.C ibaresini silmek isteyenlere, Andımızı kaldırmak isteyenlere ve Milli Bayramlarımızın kutlanmasını engellemeye çalışanlara karşı tüm mücadeleyi vermek, gerekeni de sandıkta yapmak; biz Atatürk Gençliğinin görevidir.

Artık Üniversite okuduktan sonra işsiz kalma korkusu oluşan Gençlerimiz; geleceğini maalesef parlak görememekte. Okuyup mezun olan gençlerimiz alanı dışında mesleklere yönelip oradan geleceğini kurtarmaya çalışmaktadır. Çok acıdır ki Türkiye Cumhuriyetinde Üniversite okumak basit ama gelecek için ne olacağı belli olmayan bir hale gelmiştir. Bunun nedeni İktidar temsilcilerin yanlış eğitim politikaları yüzündendir. Şunu görmüş olduk ki İktidar çoğu alanda olduğu gibi uzaktan eğitimde de başarısız olmuştur. Gençlerimiz uzaktan eğitime katılmakta zorluk yaşayıp, katıldıkları derslerden verim alamamıştır. Çoğu yerde İnternet çekmediği için ve çoğu kişi İnternet ve bilgisayar olmadığı için eğitim alamamıştır. İktidar geleceğimizin teminatı Gençlerimizi eğitim alamaz hale getirmiştir. Tüm bu sorun ve başarısızlıkları görüyor, bunları düzeltmeye hazır olduğumuzu biliyoruz.

Bizler Cumhuriyet ve Atatürk sorunu olan her odağın dimdik karşısındayız. İktidarın ve temsilcilerinin tüm ayrıştırma ve ötekileştirme politikalarına rağmen, Cumhuriyet’i demokrasi ile taçlandırma mücadelemize tavizsiz devam edeceğiz.

Şüphe yok ki, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da ülkemizi daha aydınlık geleceğe, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine biz gençler olacağız.

 ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği amaca, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ diyen ATATÜRK; Türk Gençliğine büyük bir görev vermiştir. Ve bizde Türk Gençliği olarak diyoruz ki ‘Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğimize ant içeriz Atam! 

Bu düşünceler ile 19 Mayıs ATATÜRK’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Başta  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”.

 *Özge Kılınç

Bu haber 1418 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...