"Muhtaç vatandaşlarımıza destek yerel marketlerden geldi"

5 Haziran 2021 16:26

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, ''Ulusal market zincirlerinden mahallelerimizdeki yardıma muhtaç vatandaşlarımıza destek yok, yine desteği yerel firmalarımız yapıyor.'' dedi.

Isparta Muhtarlar Derneği Başkanı Gökhan Büyükleblebi, Kanal 32  televizyonunda yayınlanan “Ne Var Ne Yok” Programında açıklamalar Yaptı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in gelmesiyle birlikte gönül belediyeciliğinin tam anlamıyla yürütüldüğünü ifade eden Muhtarlar Derneği Başkanı Büyükleblebi yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi ;

'Koronavirüs salgını ile birlikte testi pozitif çıkanlara belediyemiz karantinadaki vatandaşlara yemeklerini kapılarına kadar götürdü. Bu çok büyük bir hizmet, insanlar koronaya yakalandı mı halsiz ve bitkin bir hale düşüyorlar yataklarından çıkamıyorlar hal böyle iken Isparta Belediyesi sizi bu zor zamanınızda yalnız bırakmıyor yemek ihtiyacını karşılıyor, belediyemizin hizmetleri bununla da bitmiyor yaşlılarımıza evde bakım hizmeti var.

Muhtarlar olarak bizlere çok sayıda bu konuda başvuru geliyor. Gelen bu talepleri bizde belediyemize iletiyoruz. Kimsesiz vatandaşlarımız var mesela yaşlıların hastaneye gitmeleri gereken durumlar oluyor. Böyle durumlarda Belediyemizin ambulansı vatandaşımızın evinden alıp hastaneye götürüyor, muayenesini yaptırıyor ve geri getiriyor bunlar çok önemli şeyler. Vatandaş odaklı hizmetler herşeyden önce gelir.

Koronavirüsün bir diğer zararı ise birçok vatandaş iş yerinde sıkıntılar çekti işlerine ara verenler oldu. Özellikle Ramazan ayında vatandaşlarımızın gelir durumları çok azaldı. Bizlerde Ramazan ayından 1 ay önce ihtiyaç sahiplerini tespit ettik, mahallelerimizde tarama yaptık pandemi döneminde işsiz kalanların listesini yaptık, gıda yardımına ihtiyacı olanların listesini yaptık ve burada da bizlere destek çıkan belediyemiz oldu.

Yaklaşık 2 bin gıda paketi dağıttık. Sadece Isparta Belediyesi değil, Isparta’nın yerel firmalarını da unutmamamız lazım, onlarda bizlere çok büyük destek oldular. Ulusal market zincirleri maalesef ki bizlere destek olmadı ama yerel firmalarımız ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Hem Belediyemizden hem de yerel firmalarımızdan Allah razı olsun“ dedi.

*Levent Doğan

Bu haber 1273 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...