“Belediye bu işin içerisinde yok. Ispartalılar olarak yapıp en kısa zamanda eğitime yetiştireceğiz”

13 Haziran 2021 12:59

Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu bölge Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin yeni kampüsü olacak. Yeni kampüsün eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu alana Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında kurulan Isparta Kent Hizmetleri Derneği tarafından eğitim binası yapılacak. Yeni bina için çalışmalar başladı. Yapılan çalışmaları Başkan Başdeğirmen, katıldığı TRT Antalya Radyosunun canlı yayında anlattı.

Şehirde 3 yıl önce ikinci üniversite olarak kurulan Isparta Uygulamalı bilimler Üniversitesinin fiziki yatırımlarını desteklemek amacıyla Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’nin öncülüğünde Isparta Kent Hizmetleri Derneği Kuruldu. Başkan Başdeğirmen öncülüğünde kurulan dernek iş insanları ve Ispartalıların katkılarıyla ISUBÜ’ye eğitim binası yaptıracak.

 Hızırbey mahallesindeki eski Kız Sağlık Kolejinin bulunduğu 5.000 metrekare alanda yapılacak eğitim binası alanında çalışmalar başladı. Bu kapsamda ek olarak mevcut binanın yıkılma çalışmaları start aldı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine kazandırılacak eğitim binasıyla ilgili TRT Antalya radyosuna yaptığı açıklamada Başkan Başdeğirmen:

 “Isparta Kent Hizmetleri Derneği yeni kurduğumuz bir dernek. Isparta’daki okulumuza faydalı olabilmek için sadece üniversiteye yapacağımız binayla alakalı kurduğumuz dernek. Ek hizmeti üniversiteye yapacağımız binadır. Amacımız burada şehrimize yeni kazandırılan, üçüncü yılını dolduran Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemizin fiziki yapılarından bir tanesini Isparta olarak katkı sağlayarak hizmete açabilmek, amacımız budur. Bu derneği sadece bu binayı yapıp teslim etmek amacıyla kurduk. Binayı yapıp teslim ettikten sonraki hizmetlere devam edeceğiz. Kent Hizmetleri Derneğini ayakta tutarak çalışmaya gayret  edeceğiz.”

 Eğitim binasını devletin yapabilecek güçte olduğunu ancak Ispartalılar olarak buna katkı sağlamak için kıvılcım yaktıklarını belirten Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Binayı yapma amaçlarımızdan birde bölge esnafımızı yeniden canlandırmak” dedi.

Başdeğirmen, “Devletimiz 81 ilimizde yaklaşık iki yüze yakın üniversite kurmuş bir devlet. Bir çok yerde bütün binaları çok güzel şekilde yapıp teslim etti. Aslında devletimizin her şeyi yapmaya gücü var. Ama biz şunu düşünüyoruz Ispartalı olarak biz ne yapabiliyoruz? Bize verilen bu güzel alt yapılara biz nasıl katkı sağlayabiliriz? Amacımız buydu. ISUBÜ yeni bir üniversite binalara ihtiyaçları var. Hepimiz burada hep beraber Ispartalı vatandaşlarımız Isparta’da yaşayan vatandaşlarımızın desteği ile bu binayı yaparak 5.000 metrekare kapalı alanı olan çok güzel mimarisi olan bir binayı üniversitemize hediye edeceğiz. Bu kıvılcımı yakmış olacağız. Ayrıca şöyle bir durumumuz var, devlet hastanemizin ve doğum evi hastanemizin kurulduğu alanda eczanelerimiz, yeme içme yerlerimiz, kafelerimiz vardı. Tabii ki şehir hastanemiz Türkiye’de açılan üçüncü büyük Şehir Hastanesi, Isparta’mızda açıldı. Buradaki hastaneler Yenişehir hastanesinin kampüsüne taşındı. Buradaki hastane gidince orada bir yoğunluk vardı o yoğunluk tamamen yok oldu. Oradaki yüze yakın esnafımız dükkanlarını kapatmak zorunda kaldılar. İş yerleri  kapandı hepsi boşaldı. Hepsi de yeni hastanenin çevresine taşındı. Buradaki amaçlarımızdan bir tanesi de buradaki dükkanların yeniden hayata geçmesi, buralarda esnaflık yapan kişilerin tekrardan geri dönüp ticaretlerine devam edebilmesidir. Burada sadece şehir merkezinde bir üniversite kampüsüne destek vererek binayı yapmak değil. Burada bir sosyal çalışma var. Bu bölgenin canlılığının geri gelmesi. Buna sessiz kalmamız mümkün değil.

 Isparta’da yaşayan insanlar olarak buna katkı vermek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Hep beraber devletimizden hiçbir destek almadan imece usulü burada vatandaşlarımızdan topladığımız paralarla bu binayı en kısa sürede hizmete sunmaktır. Üniversitemize hediye etmektir. Amacımız budur.”

TRT Antalya radyosu spikerinin bu çalışmaların devamı gelecek mi? Sorusunu da yanıtlayan Başkan Başdeğirmen, ISUBÜ eğitim binasının temelini en kısa sürede atacaklarını söyledi.

Başdeğirmen, “Aslında geçmişten gelen çalışmaların bu devamı. Biz bu şekilde Isparta’mıza beş tane okul kazandırmıştık. İlkokul, lise  ve meslek lisesi olsun. Ben belediye başkanlığına 2 yıl önce geldim. İki yıl öncesi Ticaret Odası başkanıydım. Ticaret odası başkanlığım döneminde yine bu usulle beş tane daha okul kazandırmıştık Isparta’mıza. Onların isimleri farklı farklı derneklerle yapılmıştı. Artık bunu Isparta Kent Hizmetleri diyerek genelledik. Bundan sonra artık Kent Hizmetleri Derneğiyle beraber şehrimizin bu tür yatırımlarına katkı sağlayacağız. Biz derneğimizi kuralı yaklaşık 20 gün oldu. Üniversitemizden inşaat yapılacak alanı 10 gün önce yer teslimi aldık. Yıkımına başladık şuanda. Eski tek katlı bir yapı vardı o yapının inşaatının yıkımı başladı. O binanın yıkımı bittikten sonra 1 hafta içerisinde hafriyatına başlayacağız. Hemen temelini atıp en kısa zamanda eğitim sezonuna yetiştireceğiz. “

Başkan Başdeğirmen belediye başkanı olarak değil vatandaş Şükrü Başdeğirmen olarak derneğin başkanlığını yaptığını dile getirdi. Başdeğirmen; “Burada belediyeyle ilgili hiçbir konu yok. Isparta Belediyesi yok bu işin içerisinde. Ben vatandaş Şükrü Başdeğirmen olarak derneğin başkanıyım. Bizim yanımızda da yönetim kurulu arkadaşlarımız örneğin Ticaret Odası Başkanımız yönetim kurulu üyemiz, muhtarlar odası başkanımız yönetim kurulu üyemiz. Isparta’da iş adamı olan, kentimizde iş yapan iş insanlarımızın da beraberliğinde kurulmuş bir yönetimimiz var. Her şeyi devletten beklemek değil, devletimiz çok güçlü bir devlet her şeyi yapabilecek güçte ancak devletimiz yanında olduğumuzu belirtmek de  bizim vazifemizdir. Küçücükte olsa böyle bir damlada olsa denizin üzerine dökülen on da bizim yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda bu kıvılcımı yakarak hem üniversitemizin biran önce eğitim binasına sahip olması hem de o bölgedeki vatandaşlarımız  ticaretlerinin de yeniden canlanması bizleri Ispartalı olarak memnun edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1243 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...