“MEYVE BİRLİK KURULMASI ŞART”

23 Haziran 2021 15:55

Soğuk hava depolarında kalan elmalarla ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre Türkiye’de yetiştirilen her 4 elmadan birinin üretildiği Isparta’da soğuk hava depolarındaki elmalar Tarım ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla satışa çıkarılıyor.

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, soğuk hava depolarında kalan elmalarla ilgili önemli bir karar alındı. Gökgöz, “15 gün önce Eğirdir ziyaretimizde biz üreticilerimiz ve Eğirdir Belediye Başkanımız, Gelendost Belediye Başkanımız soğuk hava depolarında yaklaşık 90 bin ton elmanın olduğundan bahsetmişlerdi. Bizim girişimlerimizin sonucunda Meclis Başkan Vekilimizle beraber, Tarım Bakanımıza ve Kooperatif Başkanımız olan Fahrettin Poyraz Bey’e iletişime geçtik. Dolayısıyla şuan itibariyle 15 gündür depolarımızdan elma sevkiyatı oluyor. Bunu da hep beraber çözüme kavuşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu bir çözüm değil, 2018 yılında da problemi yaşamıştık. 2020 yılındayız yine aynı problemle karşı karşıyayız. Yine söylediğim gibi tahsillerimizle de konuştum, üretici arkadaşlarımızla özellikle ticaret yapan büyük sanayicilerimizle de meyve pazarlığı konusunda bunu konuştuk” dedi.

“BU İŞİN KURTULUŞU BİRLİĞİ OLUŞTURMAKTAN VE BERABER OLMAKTAN GEÇİYOR”

Çözümün Meyve Birlikten geçtiğini hep beraber gördüklerini söyleyen Milletvekili Gökgöz, “İnşallah önümüzde ki pandemiden sonraki süreçte de hem Belediye Başkanlarımızla, İl Genel Meclis Üyelerimizle, Kooperatif Başkanlarımızla, Birliğimizle ve Muhtarlarımızla Valiliğimizin riyasetinde, Kaymakamların riyasetinde birliğin oluşturulması şart. Akabinde ise üreticimizin elinde ki ürünü de pazarlama noktasında hiç bir sıkıntıya düşmeden inşallah, önümüzde ki yılda beraberce, tabi ki buna üye olan arkadaşlarımızın ve müstahsillerimizin birliğe kayıt olması gerekecek. Bilgilendirmesini  Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Dülger Bey riyasetinde, Tarım İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizin riyasetinde bu işi hep beraber gerçekleştireceğiz. Çünkü bizim artık bundan kurtuluşumuz yok. Ya bunu yapıp büyük olarak kalacağız, ya da maalesef yaklaşık 3 yılda 1, 5 yılda 1 bu tip sıkıntıları soğuk hava depolarında ki kalan meyvelerimizi eritmek için maalesef başka yollar aramanın ciddiyetine gitmeyeceğiz. İnşallah meyve birliği de hep beraber kurup, rahat ve güzel günleri üreticilerimizle beraber aşmayı düşünüyoruz. Bu işin kurtuluşu Birliği oluşturmaktan ve beraber olmaktan geçiyor. İnşallah önümüzde ki süreçte de bu Birliği hep beraber kurup, Birliğin verdiği güçle daha doğru adımları hep beraber atarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1211 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...