“EMRESPOR ARTIK ISPARTA’NIN TAKIMIDIR”

1 Temmuz 2021 15:03

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde grubunu lider tamamlayan ve çeyrek finale yükselen Emrespor’da Kulüp Başkanı Ozan Gezer, Spor Vaktinin konuğu oldu. Başkan Gezer, Emrespor’da göreve başladıktan sonraki süreci anlattı.

Isparta’nın  sporuna yeni bir heyecan katmak için yola çıktıklarını söyleyen Başkan Gezer, Emrespor’un her zaman ilkleri yaptığına dikkat çekti. Gezer, “Biz bu kulübü kurarken bazı şeyleri anlatmaya başladığımız da, tabi bu günleri görmek istemiştik. Ama bu olaylar gerçeğe dönüşünde farkına varılıyor. Emrespor’un biliyorsunuz 3. Lig macerası var, ondan sonra takımın başından talihsiz olaylar geçti. Biz dedik ki: Bu takım bir daha canlanması lazım, bu takım bir şehir takımı olmalı. Bunun artık mahalleyle alakası kalmadı, bu bir şehir takımıdır. Biz tekrar 2017-2018 sezonunda bunu canlandırmak için bir kulüp satın aldık, o kulübü de Isparta 32 Emre Spor olarak değiştirip, hedefleri olan, vizyonu olan bu şekilde yola çıktık. Amatör ligde ilk sene şampiyon olduk. 2. sezon tabi rekorlarla dolu, 97 gol attık 4 gol yedik. 23-0’lık bir skorumuz var. Hiç yenilmedik namaglup geldik. Sonra Bal Ligine çıktık, bu takım 2 seneden buyana hiç yenilmedi, ilk galibiyetimizi Bal Liginde tattık. Tabiî ki bu futbolun içinde var, hedefleri olan bir takımız, daha ileriye gidebileceğine inanıyoruz. Bu şekilde de kurumsallaşma yapımız bunlar hep süreç içerisinde. Bunların aşıldığına inanıyorum Emre Spor artık Isparta’nın takımıdır” dedi.

“ŞİMDİ ALT YAPIMIZ HAZIR”

Emre Spor için altyapının da önemli olduğuna değinen Kulüp Başkanı Ozan Gezer, şunları söyledi: Türkiye’de bütün kulüplerde konuşulan alt yapıdır ama faaliyete geçen bir işlem yoktur. Biz buradan öne çıkarak hocalarımız; Rıza, Yavuz Selim Şevki Hocalarımız bunlar bu işi çok sevdi. Bunlar tek başına yapılacak işler değil, gönül veren insanların olması gerekir, sağ olsunlar bunlar bu işi alt yapı sorumlusu olarak aldılar. Bunu biz başta yaz okulları olarak girdik, 300 tane çocuğu yaz okuluna soktuk. Buradan da 10-17 arasında tam 8 takım oluşturduk. Branşta U11, U12, şimdi alt yapımız hazır U13, U14’de çıkabilecek takımımız mevcut. Bunlarda zamanla bir yere çıkabilecek, şimdi alt yapımız hazır.

“EMRE AKADEMİ’Yİ KURDUK”

Biz dedik ki futbol ile eğitimin bir arada olması lazım. Sadece futbol yeterli gelmez. Bu yüzden de Emre Akademi’yi kurduk, Emre Akademisi ise 4 dersliğimiz var. Dershane olarak oluşturduk. 4 derslikte 15’er kişilik sınıflarımız var, biz 60 öğrenciye drama, satranç  ,İngilizce, matematik dersleri verdik. Dershaneye gidemeyen çocuklarımız var, biz bunları orada hazırlık ve etüt dersleri olarak bu dersleri de tamamlattık. Pandemiden sonra da hafta da 2 gün halı saha da çalışmalar sürüyor, hafta da 3 günde Milli Egemenlikte çalışmalarımız sürüyor. Alt yapımız pandemi döneminde de devam etti, izinli olduğu sürece, tabii bu normalleşme sürecinden sonra bizim hedefimiz 500 çocuğa çıkabilmek. Bu 500 çocuğa yan olarak da yüzme dersleri, voleybol, basket düşünüyoruz. Bunların hepsi süreç içerisinde, kolay değil. Çocuklarları servisle evden alıyorsunuz okula götürüyorsunuz, sorumlulukları var, velilerin size güvenme süreci var. Şimdi yavaş yavaş bunları aştık. Bizim Emre Sporun alt yapısından çok daha iyileşeceğini inanıyorum. Tek branşla değil, voleybol, basketbol bunlar anlatma ile hemen olacak şeyler değil. ASL Geri Dönüşüm Gültekin Bey bu konuda o branşı aldılar, bütün yükü onlar çekti. Çok büyük b,ir yatırım yaptılar Aslı Hanım’la beraber. Burada 3 bin metre karelik bir tesisimiz var. 17 tane at bakımları, tedavileri var bir süreçten geçiyorsunuz. Biz ne yaptık? 50 tane lisanslı öğrenci oluşturduk. Aslı Hanım Bursa’ya gitti, başarılı bir sonuç aldı, Türkiye Şampiyonasına gidecekler. Bu da bir ilk, Emre Spor ilkleri yapmayı seviyor. İnşallah bunlarda da başarılı olacağız.”

 “ISPARTA’DA SPOR İÇİN BİR ÇOK ŞEY YAPILIYOR”

Emre Spor Kulüp Başkanı Ozan Gezer, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ekibine spora ve sporcuya destek verdikleri için teşekkür etti.

Başkan Gezer, “Bir kulübü tek başına götürmek çok zor, bunun arkasında büyük taraftar kitlesi tek başına yapacağımız bir iş değil. Bu başarıların art arda gelmesinde ki en büyük etken büyük bir aile olmamız. Belediye Başkanımız, mahallemiz ben bunu tek başıma yapmadım. Benim yöneticilerim var, arkadaşlarım var, destek çıkan Isparta’nın küçük esnafları var, gönlünden ne geldiyse bunu yapan insanlar var. Onlar sayesinde bu kulüp ayakta duruyor. Spordan bu güne kadar ne bekliyorduk? Bir sürü iş adamlarımız var, bir sürü derneklerimiz var, amaç burada aslında ne? Isparta. Hepimiz Isparta için hizmet ediyoruz. Şükrü Başkan’ın gelmesiyle sporda çok farklı değişiklik oldu. Biz eskiden otobüs bulamıyorduk, şimdi öyle bir otobüs alındı ki Isparta Spor kullanabiliyor, biz kullanabiliyoruz, Gelendost, Keçiborlu kullanabilecek, misafirlerimiz geliyor onlar kullanıyor, benzinine kadar Belediye karşılıyor. Bu bana tahsil edilmiş bir şey değil, bütün Isparta halkının otobüsü. Ben deplasmana gittiğim zaman kulübümü otobüste gördüğüm zaman gurur duyuyorum. Bugüne kadar öyle olmadı ki, biz otobüs bulmak için 3 gün dolaşıyorduk” dedi.

“SEMT SAHALARI BASİT BİR YATIRIM DEĞİL”

Isparta’da spor için birçok yatırım yapıldığını kaydeden Gezer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Isparta’nın bütün semtlerine spor alanları yapılıyor, bu basit bir yatırım değil. Şükrü Başkan gelmeden önce kimse yardım etmedi ki, maddi yardımda aldı. Ama bunu ben siyasi olarak söylemiyorum. Gerçek var, bu gerçeği herkes görmeli. Isparta’nın hayalden uyanması lazım. Bir tane 2. Ligde takımımız var, 3. Lig’e giden takımımız var, Bal Lig’inde bu sene çekilip ama seneye oynayabilecek Gelendostspor’umuz var, IYAŞ Spor’umuz,Tekespor’umuz  var. Bizim 7-8 tane çok büyük takımımız var. Bunların hepsi hazırlanıyor, bunlar neden oluyor? Tünelin ucunda bir ışık gördüğünüz zaman, herkes bunun olacağına inandığı için oluyor Bizim amacımız Emre Spor olarak bireysel branşlara da geçebilmek.  Benim kimse Ispartasporlu olup olmadığımı sorgulayamaz, ben burada doğum büyüdüm. Hepimiz Isparta için bir hizmet ediyorsak, hizmetin karelerini çizmemiz lazım. Atakan Başkan'a burada çok iş düşüyor. Atakan Başkan'a Isparta'da yardım edilmeli, destek olunmalı.  Isparta Spor burada oynuyor ise biz halk olarak artık 50-60 TL'ye maç, bilet parasına kimse bir şey dememesi lazım. Bunun desteğini vermeliyiz her spor için böyle olmalı. Bu başarı hepimizin ise, elimizi taşın altına hepimiz koyacağız. Ispartalı'dan istediğim uyanalım, artık bizde destek verelim.

Pandemi sürecinde önce 256 takım Bal Lig'ine çıktık. Bize federasyon dedi ki: Haklarınızın saklı kalmak şartı ile, kümeden düşmemek şartı ile isteyen çıkmayabilir. 250 takımdan 148 takımı çekildi. Hakları ölmedi, seneye devam edecek. Emrespor kendi bünyesiyle oluşturulmuş bütçesiyle çıkmış bir takım. Bizde kalan 108 takım Belediyeyle oluşuyor. Şimdi Eskişehir'le oynayacağız” dedi.

 “BUNLAR ÇOK ASILSIZ VE GEREKSİZ İDDİALARDIR”

                Emrespor-Gölyazı Belediyespor maçı sonrasında iddialarla da ilgili konuşan Kulüp Başkanı Ozan Gezer, “Biz maçlarımızı Milli Egemenlik'te oynuyoruz. Hiç alakasız küçük olaylar çıktı. Asılsız şeyler oldu, olayları çok büyüttüler. Olaylara ben gülüyorum. Benim Şükrü Başkanım ve çalışanlarıyla sorunum olması sıfır. Biz onlardan o kadar destek görürken bunları yapma şansımız var mı? Bunlar neden yapılıyor ben bilmiyorum. Bizim Isparta Belediye Başkanımız, çalışanlarımız, personeline biz sonsuz minnet duyuyoruz. Bunlar çok asılsız ve gereksiz iddialardır” dedi.

                Başkan Gezer, programda spor kulüplerinin yönetimlerin çok güçlü olması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

                “Artık Spor kulüplerinin yönetimleri çok güçlü olması lazım. Para arayan mantığı bitmesi lazım. Forma almaya çok zorlanıyordu insanlar, bakıyorsun profesyonel hepsinin formaları, ayakkabıları, eşofmanları, kaldığı oteller, Emre Spor 5 yıldızlı Otellerde kalıyor. Çok büyük İş Adamlarımız var. İllaki spor sevmiyor olabilir, illaki sporla ilgilenecek durumu olmayabilir ama başka branşlarda yapsınlar.

Pandemiden dolayı biz alt yapıda ki çocukları oraya pek fazla götüremedik. Emre Sporun bir kurumsallaşma yapısı oluştu. Bütceleri hafifleyerek bu işleri yapacağız. Oda nereden geçiyor? Alt yapıdan geçiyor. Bir arkadaşımız siyaseti çok sevebilir onu orada destekleriz, bir arkadaşımız başka branşı seviyordur onu orada destekleriz. Isparta şuanda çok güzel bir yerde. Bizim rakiplerimiz Isparta'da değil. Bzim rakiplerimiz başka şehirler. Isparta artık çok güzel bir yola girdi. Bunu birlik ve beraberlikle götürebileceğimizi inanıyorum. Biz Emre Spor'un play-off oynayacağını hayal kuruyordu, bu takım bu paralara olmaz dedi. Bakın şimdi oluyor, çok paralarla değil birlik beraberlikle oluyor. Doğru insanların doğru yerde birleşmesi ile alakalı.

3. LİG  yolunda herkes elini taşın altına sokmalı. 3 takımımız var, 3 maç sonra bir takımımız daha profesyonel oluyor. Biz çocuklarımızın inancını gördüğümüz anda, bizim inancımız 3 katına çıkıyor. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum, onlar olmazsa bunlar olmazdı. Fehmi Gezer, Ender Kızıltan bizim arkadaş grubuyla oluyor, tek başına yaptığım bir iş değil. 30 bin kişi canlı yayını izledi. Dışarıdan bir kulüp olarak baklamazsın, herkesin emeği var.

Bayan Futbol takımımız bizim 3. Lig'de vardı. Bunlar beraber olucak şeyler. Çok branşlaşma da bize başarı getirmez. Benim istediğim her şeyin kurumsallaşarak gitmesi. 30 tane branşın olsun bir başarıya gidemezsin, ama bizim dediğimiz yavaş yavaş onlarda olacak. Bu takımın arkasında 100 kişi, bunu maddi olarak bakıyorlar. Bunun arkasında 100 kişi emek sarf eden arkadaşlar var. Bünyamin Işık var, Davraz su allah arzı olsun bütün sularımı onlar gönderiyor. Sav Belediye Başkanı Şakir Bey var, bir şey dediğmiz zaman bizi kırmıyor. Bunların bir süreç olacağını bizler biliyorduk. Bizim programlarımıza göre 5 seneydi Rabbim bize 3 senede nasip etti. Artık arayanlara biz bile şaşırıyoruz. Bugün Emre Spor Isparta'nın kulübüdür. Isparta Spor 2.'liğe çıktığında gideceğiz. Stada gideceğiz, stad geliri olması lazım. Bu kadar emek yaptık, bizimde halktan beklediklerimiz var. 20-30-50 TL'ye vereceğiz. Bunlar çok büyük paralar değil.

Rahmetli Soner Bey'le Sosyal Sorumluluk Projesi yapmıştık. Köy okulunda ki çocukları getirip, Naim Süleymanoğlu'nun filmlerini seyrettirmiştik. Onun vazıtasıyla organize etmişti, sponsor olmuştuk. Nur içinde yatsın. Uyuşturucuya düşmüş bir çocuğu kurtarabilirsek, ne mutlu bize. Spora böyle bakmak gerekir, kaç çocuk kurtardık, kaç çocuğu geleceğiyle hayal etmeye yönlerdirebiliyoruz. Böyle bakmak lazım.

Önce 3. Lig. Önümüzü göre göre gideceğiz. Telafisi olmayan maçlar. Bizim burada ki ilk hedefimiz play-off'a başlamak. Şimdide 3 tane 90 dakikalık maçlarımız var. Ben çocuklara güveniyorum, onlar elinden geleni yapıyor. Bunun sonucunu da hep beraber göreceğiz. Bize korana testi çıkardılar, her maçta yaptırıyoruz. Belediye Kulüpleri başa çıkamadı, gitti.

Yurt dışından tebrik mesajları alıyoruz, o kadar hoşumuza gidiyor. Geçen Şampiyonlşuğumuz ulusal basının hepsine düştü. Isparta Spor nereye gidiyorsa, hepberaber öne çıkaracağız. Bizde arkadan takviye edeceğiz. Bize şunları yapaılım diye voleyboldan, hentboldan, basketboldan geliyor. Bizde bunları şöyle istiyoruz. Onları da kurumsallaştırarak yapalım. Biz bu iş için 3 sene direndik. Yola çıkacağımız arkadaşlarımızı seçiyoruz. Ali Ağaoğlu bunlar çok büyük bütçeli takımlar. Ama biz bundan hiç korkmadık. Başarının kaynağı ince dokunacak, sık araştırılacak, analitik olunacak, bu işler bilinecek. Hocamız bunları araştırmasa biz bu sporcuları bulamayız. Biz bakarız, görüşmeler yaparız, karekteri  zaten belli olur. Futbol Başkanı, Antrenör finansa bakar her şeye bakar. Bal Lig'i tecrübem benim ilk. Yedek Kulübesinde Başkanın ne işi var? Demek ki sen takıma müdahale ediyorsun.

Kulüp olarak korkmayacaksın, gücünü göstereceksin. Gücü nerden gelir? İnsanın içinden gelir. Isparta için ne yapılması gerekiyorsa yapın. Bu slagon Isparta'da tuttu. Son maçı gördünüz, stadı almayacaktı. Pandemi var, bu stadlar almaz. Isparta'lılar futbolu çok seviyor. Artık birlik olalım, beraber olalım. Korkmasınlar güçlerini göstersinler. Isparta Spor 1. Lig'e çıksın.  Emre Spor arkasından gelsin, diğer kulüpler arkasından gelsin. Bu imkanları kullanalım, bunu yapacak güce sahibiz.

Bizim masaya oturup artık proje üretmemiz lazım. Türkiye'de biz yaşanabilir şehir arasından 3'e girdik. Bunu daha pazarlayamadık. Bunu kullanmak için bir sürü yerimiz var. Niye yapmıyoruz? Spor olarak değil, her şekilde. Lavanta var, 3 milyon kişi ziyaret etti. Bunun getirisini hesaplarsak çok fazla. Biz bunu yaparsak gül yağı, gül suyu satan arkadaşlarımızın hepsi kazanacak. Biz böyle konuştukca Vekillerimiz, Siyasilerimiz bize destek olacaklarına kuşkusuz inanıyorum.

Spor geliştikce, şehrimiz gelişecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sporla başlayalım, iş hayatımızda gelişsin. İşi kötü giden arkadaşımız olabilir, bunu birlik olarak düzeltebiliriz”.

*Levent Doğan

Bu haber 1325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...