YELKENCİLER SERTİFİKALARINI ALDI

13 Ağustos 2021 17:52

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Yelken Federasyonu İl Temsilciliği, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi destekleriyle her yıl düzenlenen ‘Eğirdir Yelken Yaz Kursları’ sertifika töreni Eğirdir Liman’da gerçekleşti.

 

Programa Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ahmet Taşdemir, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Köy ve Mahalle muhtarları, siyasiler  ile çok sayıda sporcu velisi ve aileler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren  Yelken Federasyonu İl Temsilcisi Şeref Ağartan; ‘Tüm yelken çalışmalarımızda ve başarılarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen sayın Kaymakamımıza, sayın Belediye Başkanımıza, Isparta Gençlik Spor İl Müdürlüğüne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl yelken sezonumuzda 5 ile 15 yaş aralığında 235 öğrencimiz kayıt yaptırmıştır. Bu sayıya ulaşmamızda katkıda bulunan öğrencilerimize ve değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Bu yıl misafirlerimiz var Antalya Akdeniz Yelken Kulübü yelkencilerimize kulübümüzü tercih ettikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenci Velisi Mediha Ayşegül Altınkeser ise yaptığı konuşmada;”Kulübümüze gösterdiğiniz yakın ilgi alaka ve destekle bugün burada bulunmaktayız. Kursumuza yaptığınız desteklerle değerli öğretmenlerimiz ve çocuklarımızı şereflendirirken bizleri ayrıca gururlandırdınız. Bu kursun açılmasında desteklerini esirgemeyen değerli büyüklerimize ve herkese çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise; ‘Eğirdir Gölü Su Sporları açısından hazine değerinde olup yılın hemen her Ay’ı yelken sporu için ideal bir yere sahiptir.

Ülkemizde ilk kurallı ve resmi yelken yarışı 12 Ağustos 1972 yılında başlamıştır. O dönemin Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı ve yöneticileri ilçemize gelerek bu doğa harikası gölde yelken sporu yapılmasını uygun olduğunu belirtmişlerdir. 1972 yılında şu anda Isparta yelken il temsilcimiz Şeref Ağartan’a yelken sporunu başlatma görevini vermişlerdir. O yıldan itibaren aralıksız bugüne kadar yelken sporu devam ettirilmiştir. İl Spor Müdürlüğümüz, Yelken Federasyonu, Eğirdir Kaymakamlığı ve Belediyemizin katkılarıyla yelken sporu ilçemizde var olmaya devam etmiştir. Bu süre içinde yüzlerce lisanslı yelkenciler yetiştirilmiştir. İlçemizde Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, Göl Kupası, Gül Kupası, ve sayısız bölge kupaları gerçekleştirilmiştir. Türkiye çapında 100 kişilik, 15 gün süreli Optimist kampı yapılmıştır. 1976 yılında Samsun’da yapılan Türkiye şampiyonasında 4’üncülük elde edilmiştir. Bugün 2 yelkencimiz milli sporcuların seçildiği Altın grubunda yarışmaktadırlar ve milli olmaya çok yaklaşmışlardır.

2016’da 1. Altın Elma Optimist yarışı tüm yelken kulüplerine açık olarak başarı ile yapılmıştır. Her yıl yaptığımız bu yarışlar pandemi dolayısıyla 5. cisi yapılamamıştır. 2016 yılında 60 olan sporcu sayımız 2017’de 90, 2018’de 120, 2019’da 220 sporcuya ulaşmıştır.

2020’de ise pandemi nedeniyle sadece lisanslı yelkenciler çalıştırılabilmiştir. 2021 yılında 235 sporcu sayısına ulaşılmıştır.

Bu dönemler içinde yelkencilerimizi her yıl Türkiye şampiyonalarına katılımlarını sağladık. Yılda en az 9 defa Türkiye’nin değişik yerlerindeki yarışlara katılmalarını Belediye olarak katkıda bulunduk. Yelken sporuna katkılarımızı sürdürmeyi devam edeceğiz. 2021 yılında pandemi sürecine bağlı olarak şartlar uygun olursa 5. Eğirdir Altın Elma Ulusal Optimist yarışlarını yapmayı düşünüyoruz. Faaliyetlerin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

Son olarak konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik. ‘Bugün burada çok güzel bir amaç için toplandık gerçekten. Eğirdir’imiz sahip olduğu imkanlarıyla, bu güzel doğasıyla, bu güzel gölüyle, her türlü sportif faaliyeti yapmaya çok uygun bir yer. İbni Haldun diyorya coğrafya kaderdir diye. Hakikaten buranın kaderi, bu coğrafyanın bu güzelliği çok önemli. Bunun farkında olmamız gerekir, bunun kıymetini bilmemiz gerekir, buna özgü çalışma yapmamız gerekir. Bugün 235 öğrencimiz her biri farklı yaşlarda yelken sporuna gönül vermiş çocuklarımız, işte bu güzellikten de faydalanarak gölümüzden de faydalanarak çok güzel bir sportif faaliyet icra ediyorlar. Hem gölümüzü tanıtıyorlar, hem kendileri spor yapıyorlar. Ve bu spor gerçekten çocuklarımıza çok güzel özgüven katıyor, bununda velilerimiz zaten çok farkında. Gölde yüzmeyi öğrenmiş her bir çocuğumuz kendini ifade etme noktasında, özgüven noktasında çok ciddi şeyler kazanarak gölde tek başına mücadele ediyor, ben çocuklarımızı tebrik ediyorum gerçekten. Kolay bir spor değil. Bu tarz sportif faaliyetlerin devam etmesini arzu ediyorum ve destekliyorum. 1972 yılından bugüne kadar bu işin arkasında yanında her zaman yer alan Şeref Hocamızı ve Ahmet ile Utku arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Belediye Başkanlığımızı tebrik ediyorum, bu sporun devam etmesi için büyük emekleri var. Nice sporcular yetişmesi, Milli Sporcular yetişmesi arzusuyla hepinize teşekkür ediyorum”  İfadelerini kullandı. 

Bu haber 1318 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...