“Ürünlerimiz yeterli katma değerle pazarlayamıyoruz”

16 Ağustos 2021 15:25

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, istihbarat eğitimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Adar, “İlimizde yetişen ürünleri daha çok, daha iyi değerlendirmek adına Isparta'mız da ihracat yapan firmaları, dış ticaret ve istihbarat eğitimi verdik. Bu eğitim 5 gün boyunca 20 saat sürdü. 7 firmadan 9 kişi katıldı. Biz bu programlara devam edeceğiz, neden devam edeceğiz? Yurt içinde ve yurt dışında yapmış olduğumuz fuarlarda ki ve firmalar da ki ikili görüşmelerde eksik yanlarımızı tespit ettik. Bu eksik yanlarımızdan biride, istihbarat araştırması. Yurt dışına ihracat yapacak firmaların hocalarımız önderliğinde eksiklerini gidermek için bu eğitimleri devam ettireceğiz.

Bu eğitimler de şuan da 5 günde 20 saat online olarak eğitim verildi. Bugünde almış oldukları sertifikalarını teslim edeceğiz. Bizim amacımız ilimizde ki ihracatı arttırmak. Bilgili bir şekilde arttırmak, bilgili şekilde yurt dışına satacağımız malların eksiklerini gidermek. Bununla ilgili karşıda ki firmaların istihbaratını yapmak. İlimizde ki ihracatçılarımızı daha iyi yönde ileriye taşımak” dedi.

Isparta  Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ali Koyak da  “Isparta Ticaret Borsası olarak 4 yıllık stratejik planımız kapsamında, bu hafta içinde ihracat yapan üyelerimize yönelik olarak 20 saatlik bir program gerçekleştirdik. Dış ticaret ve istihbarat eğitim programı gerçekleştirdik. Burada ki amacımız Isparta ilimizde çok fazla üretim kapasitemiz var, ürünlerimiz var. Ama yeterli düzeyde katma değer olarak pazarlayamıyoruz. Programımızın amacı ilimizdeki ürünlerin daha katma değer olarak katılmasıdır. Çünkü Dünya'da ki global ticaret her geçen gün daha çok sertleşiyor. Üyelerimizin ve ihracatçılarımızın rekabet güçleri de bu ölçüde azalıyor. Bizim burada ki temel hedefimiz ihracatçılarımızın kapasitesini arttırmak, nitelikli personellerimizi fazlalaştırmak ve bu sayede de yeni pazarlara açılmasını sağlamaktır” dedi.

Eğitimlere katılan kursiyerler ise “Eğitimimiz oldukça verimli geçti. İhracata yeni başlayanlar açısından hem teşvik edici hem de öğreticiydi. Oldukça verim aldığımıza inanıyorum. Bu yolda yeni pazarlar nasıl keşfedeceğiz, bu pazarlara nasıl gireceğimizi, müşterilerle nasıl iletişim kuracağımızı ilk aşamadan itibaren öğrendik. Umarım bu şekilde ki eğitimlerin devamı gelir” diye konuştular.

*Levent Doğan

 

Bu haber 1250 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...