EĞİRDİR’DE TRİATLON YARIŞLARI SONA ERDİ

17 Ağustos 2021 15:43

Isparta Valiliği, İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediyesi ve Triatlon Federasyonu işbirliği içerisinde bireysel branşlarla birlikte yaklaşık 600 sporcunun katıldığı ve  18. cisi  düzenlenen Eğirdir Oral B Triatlonu Türkiye Kupası Finali ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Aquatlon Şenliği bugün gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Programa Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, İl ve İlçe Daire Müdürlerinin yanı sıra ilk kez triatlon yarışlarını 2002 yılında düzenleyen Eğirdir eski Belediye Başkanı Tacettin Gençay ile çok sayıda triatlon federasyonu yetkilisi ile protokol üyesi ve misafirler katıldı.

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya yaptığı açıklamada; ‘Gerçeten 18. cisini hak eden, daha uzun yıllar burada organizasyonu hak eden Eğirdir’deyiz. Çok keyif alıyoruz Eğirdir’den. Burada çok güzel bir esinti var, bizim sporcularımız mücadeleci. Doğal güzelliği ile 18. cisini Eğirdir’de yapıyoruz. İlk defa Tacettin Başkan’la yaptık Triatlonu. Veli Başkanımızda çok ilgili alakalı.  Burada kendimizi kendi evimizde gibi hissediyoruz. Triatlonda bende yarıştım burada, bende triatloncuydum. Belediye personelimiz artık her şeyi biliyor biz söylemeden her şeyi hazırlıyorlar. Eğirdir’de daha uzun yıllar devam edeceğiz. Yeni havuz yapılmış burada, Eğirdir’den yerelden triatloncuları kazandıracağız, Eğirdir’de artık yerel triatlon altyapısını havuz sayesinde kazandıracağız. Milli sporcuları buraya kampa yönlendireceğiz, artık triatlon federasyonu burada çalışmalarını hızlandıracak. Isparta Valimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. ‘dedi.

Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK; ‘Eğirdir Triatlon konusunda artık bir merkez biz öyle görüyoruz. Yaklaşık 560 sporcumuzu burada ağırladık, yaklaşık 100-1500 gibi bir vatandaşımız Eğirdir’imizi geldi gördüler, bir kısmı yarıştı, bir kısmı yarışanları seyrettiler. Bizler bu tarz spor faaliyetlerini Eğirdir’de görmekten çok mutlu oluyoruz. İnşallah buna benzer faaliyetlerinde artmasını ümit ediyoruz. Gerçekten bizlerde keyif aldık, onlarda keyif almıştır. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, Belediyemize, Emniyet Teşkilatımıza, Jandarma Teşkilatımıza,  İlçe Gençlik Spor Müdürlüğümüze, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, her zaman bizlere destek olan bu tarz projelerin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan sayın Valimize ve ilçemizin tanıtımında büyük rol oynayan siz basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.’ dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK; ‘İlçemizde 18 yıl önce başlamış olan yarışları Türkiye Triatlon Federasyonuyla işbirliği içinde bu sene 2021 yılında 18. cisini düzenledik. 18 programı yaparken mutlaka belli tecrübeleri tüm camia edinmiş. Belediye personelimiz bu tecrübeyi elde etmiş. Eğirdir Gölü tüm sporlarının yapılabileceği uygun bir coğrafyada, ilçemizde bir taraftan yelken sporlarını teşvik ederken, triatlon yarışmalarına bir alt yapı oluşturmak için 2021 yılı içinde start verdik. İnşallah önümüzdeki yıllarda triatlon spor kulübüyle birlikte ilçemizdeki yarışlarda yer alır, bölgemizdeki gençlerimizi bu anlamda yetiştiririz. 3 günlük bu programda destek sağlayan tüm kurumlarımıza, konaklama tesislerimize, Sayın Valimize, Kaymakamımıza, Gençlik Spor Müdürlüklerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu spor dallarını daha da çeşitlendirerek teşvik ederek ilçemizde sporun gelişmesine hep birlikte katkı sağlarız.’ İfadelerini kullandı.

Triatlon Federasyonu İl Temsilcisi Çetin Meydan ise; ‘Eğirdir’de 18. yarışlara ulaşmak oldukça mutluluktu, geçen sene pandemiden dolayı ara vermek zorunda kalmıştık.  600’e yakın katılımcımız vardı. Çok heyecanlı yarışlar geçti. Bu yarışların bu derece heyecanlı geçmesinde, kazasız belasız geçmesinde 18 yıldır uzmanlaşan Eğirdir Belediyesinin personeli var, kurumlarımızın katkıları çok büyük. Eğirdir’de triatlon adına kurumsal bir hazıfa oluşmuş durumda. Bu sayede oldukça verimli bir yarış geçirdik, şu anda da milli takım seçme yarışları gerçekleşiyor, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.’ dedi.

Eğirdir Belediyesi Eski Başkanlarından Tacettin Gençay ise; ‘2002 yılında biz Alanya’dan sonra ilk defa Eğirdir’de bu yarışları başlattık. Bu spor artarak ve güçlenerek Eğirdir’de yapılmaya devam edecek. Bakın Eğirdir cıvıl cıvıl bugün her yerden insanlar var, hem esnafımız kazanıyor, hem de ülke sporu kazanıyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Dereceye giren sporcuların kupa ve madalyalarını protokol 2 gün süren programlarda takdim etti. Ödül törenleri heyecanlı, coşkulu zaman zamanda duygusal anların yaşanmasına sebebiyet verdi. Tüm dereceye giren şampiyon ve sporcuların isimlerine https://www.triatlon.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1265 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...