CHP’den ´Sınır Namustur!´ Pankartı

24 Ağustos 2021 18:29

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Taliban'dan kaçmak isteyen Afganistanlılar, Türkiye'ye yöneldi. CHP de, diğer illerde olduğu gibi Isparta'da da il ve ilçe binaları ile çeşitli yerlerdeki billboardlara üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraf ve "Sınır namustur!" sözünün yer aldığı pankartlar astı.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı, sosyal medya hesabından pankart fotoğraflarını paylaşarak, açıklama yaptı. Türkiye'nin sınır güvenliği açısından sınıfta kaldığını ve çok ciddi bir mülteci akını ile karşı karşıya geldiğini dile getiren Başkan Halıcı, "Eli silah tutabilecek her yaştaki mülteciler elini kolunu sallaya sallaya topraklarımıza akın etmekte fakat iban hükümeti bu konuyu planlı bir şekilde seyretmektedir. Ülkemizin huzur ve refahının karşı karşıya kaldığı bu olumsuz durumda AKP Genel Başkanı yaptığı açıklamalarla dün söylediğini bugün yalanlıyor, bugün söylediği açıklamaların yarın aksini iddia ediyor. Hükümetin depremlerden, yangınlardan, sellerden sonra vatandaşlarımızın yaşadığı acı durumlarda dahi hükümet olarak tekrar vatandaşa iban atarak yardım isteyen AKP iktidarı yakında mültecilerin bakım masrafı içinde iban atarak yardım çağrısında bulunursa şaşırmamak gerekir" ifadelerini kullandı.

Artık Türkiye’nin yeni reformlara ihtiyacı olduğunun net olduğunu dile getiren İl Başkanı Halıcı; “Yapılacak olan ilk seçimlerden sonra CHP iktidarında gelen mültecileri evlerine geri göndereceğiz. Bu ülkenin çocukları yokluktan üniversitede okuyamıyorsa, babalar borçtan intihar ediyorsa, kimsenin önceliği ne Suriyeli ne de Afganlı olamaz. Bu bozuk düzenden aydınlık güzel günlere milletimizle omuz omuza çıkacağız ve bu güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 *Haber Merkezi

 

Bu haber 1229 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...