GSB Spor Okulları sona erdi

2 Eylül 2021 17:48

8 Hafta süren GSB Spor okullarından 18 bin 438 öğrenci faydalandı. Engellilere yönelik GSB Spor okullarından ise 250 özel öğrenci spor yapma imkânı buldu.

5 Temmuz-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve yaz tatili boyunca çocukların sporla iç içe olmalarını sağlayan GSB Spor Okulları tamamlandı.

26 spor branşında düzenlenen ücretsiz kurslardan 18bin 438 öğrenci faydalandı. Mahallelere kadar yaygınlaştırılan GSB Spor Okulları oldukça başarılı ve verimli geçti. Gençlerin ve çocukların yaz aylarını kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hedeflenen yaz okullarında arkadaşlık ve dostluk çerçevesinde öğrenciler, spor dolu bir yaz geçirdi.

ENGELLİ BİREYLERİMİZ UNUTULMADI

Öte yandan GSB Spor Okullarında engelli öğrencilerde unutulmadı. Engelsiz Spor Okulları görme engelli, bedensel engelli, işitme engelli ve özel sporcular olmak üzere farklı branşlarda ücretsiz kurslar verildi. 250 birey Engelsiz Spor Okulları kapsamında açılan kurslardan faydalanma şansı buldu.

GSB Spor Okulları döneminde en fazla katılımla ilgi gören ilk 5 branş ise şöyle;

“1- YÜZME (3.100), 2- BASKETBOL (2.900), 3- FUTBOL (2.400), 4- CİMNASTİK (1.760) 5- VOLEYBOL (1.300)

GSB Spor Okulları ve Engelsiz GSB Spor Okullarının sona ermesinin ardından değerlendirmede bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, "05-18 yaş aralığında bulunan çocuk ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen GSB Spor Okullarımız 26 branşta hizmet vermiştir. 2 aylık GSB Spor Okulları sürecinde çocuklarımız hem eğlendi, hem spor yaptılar. Son yılların en yoğun katılımla gerçekleştirilen GSB Spor Okullarımızı sorunsuz bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızda bizlere her türlü katkı ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu olmak üzere bizlere güvenen değerli ailelerimize ve personellerimize, antrenörlerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

*Haber Merkezi

 

 

Bu haber 1270 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...