Tarım ve hayvancılık yatırımlarına %50 hibe

25 Kasım 2021 16:34

Hibe destekleriyle ilgili açıklama yapan Isparta Tarım ve Ormancılık İl Müdürü Eyüp Adıgüzel; “Kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında 2 üst başlıkta yatırım projelerine çıkmış bulunmaktayız. Tarım ve Orman Bakanlığı internet sitesi üzerinden online olarak bu başvurular yapılmakta. Birinci üst başlığımızda tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi programı kapsamında 250 bin TL ile 3,50 milyon TL arasında yüzde 50 hibe destekli projelerimiz bulunmaktadır.
Bunun alt başlıklarına bakacak olursak tarımsal üretime yönelik tarımsal ürünlerin depolanması, işlenmesi, paketlendirilmesi, dondurulması gibi yatırımlar mevcut.
Kırsal alanda ekonomik alt yapı yatırımların desteklenmesi programı, yine burada da 2 iş planı önümüze çıkmakta. Bir tanesi 300 bin TL'ye kadar olan 73 tane alet, ekipman ve makinanın desteklenmesi programı. Bir diğer program ise 20 bin TL ile 600 bin TL arasında ki bir proje programı. Burada da yine sabit yatırımlar dediğimiz sera yatırımları gibi büyük baş, küçükbaş kanatlı işleme tesisleri gibi, bu tesislerin kesim haneleri gibi projeler bulunmakta. Ekonomik yatırım projelerimiz 21 Ocak itibariyle son bulmakta. Ekonomik alt yapı yatırımları ise 17 Aralık itibariyle projelerde son başvuru tarihi olarak önümüze çıkmaktadır” dedi.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1176 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...