“ZAM BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KARŞILANSIN”

25 Ocak 2022 16:45

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı: 

“Öğrenci 2,75'ten 3,75'e çıkmış. 3,25'ten 4,50'ye çıkmış. Kartsız binişler 3,75'ten 5 TL'ye çıkmış. Aktarma da 1,50 TL'den 2 TL'ye çıkmış Isparta'da. Burada şunu çok iyi anlıyoruz. Belediye Meclis Üyemizle ve yöneticilerimizle beraber Halk Otobüsçüleri Derneğimizi ziyaret ettik. Onlarında kendilerine göre bir takım sıkıntıları var ve çokta haklılar. Kendileriyle bu konuyu istişare ettik. Burada esas olan yerel yönetimlerdir. Halk otobüsçüleri tabi ki mazottan etkilenecek. Tabii ki lastik fiyatlarının artmasından, sigortanın, vizenin artmasından, yedek parça fiyatlarından hat safhada etkilenecek. Böyle dönemlerde bizim Belediyeden beklediğimiz Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket etmesi.

Bu sene Isparta Belediyesinin açıkladığı bütçe, bizim arkadaşlarımızın ret verdiği 977 milyon TL. Neredeyse 1 milyar TL. Siz bu 1 milyarlık bütçe içerisinde Halk Otobüslerine sübvanse edemiyor musunuz? Buraya 10,15,20 milyon TL destek rakamı koyamıyor musunuz? Halk Otobüsçülerinin üzerine atmakta doğru değil. Üniversite öğrencilerini bu zor günlerde, kara kışta kendi kaderleriyle baş başa bırakmayacağız. Biran önce bu konudan geri adım atılmasını bekliyoruz” dedi.
Isparta Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Hasan Karaca ise “Zam kararları encümende alınmıştı. Encümeni de yetki daha önceki yönetimler tarafından verildi, bizim dönemimizde verilmiş bir yetki değildi. Bunu da böyle bilinmesini de istiyoruz. Buradan Sayın Belediye Başkanıma aynı zamanda Belediyenin Meclis Başkanı olduğu için daha fazla bu süreyi uzun tutmadan, insanları mağdur etmeden olağanüstü bir Meclis toplaması noktasında bir çağrı olacaktır kendisine. Eğer meclisi erken zamanda toplarsa bu konularla ilgili tavsiyelerimiz var. Bunları da sadece öğrenci üzerinden değil, tüm vatandaşları ilgilendirdiği içinde bunlarla ilgili hızlı karar alıp yürürlüğe konulup gerekirse, bu noktalarda vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmak adına. Ortalama 2021 yılında içerisinde otobüs kullanan kişi sayısı 14 milyon. Ortalama 1 TL'sini sübvanse ederse Belediyemiz, 14 milyon gibi bir rakam oluşmuş olacak. Bunu da çok rahatlıkla yapabileceğini düşünüyoruz. Bu bütçe içerisinde rakamlara yer verilebileceğini düşünüyoruz. Sayın Başkanın en erken, en hızlı şekilde Belediye Meclisini olağan üstü toplarsa, bu konuda ki önerilerimizi de dikkate alırsa biz bu konuda gereken desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

 

İyi Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam:

 

“Biliyorsunuz Isparta'mız da otobüs fiyatlarının gerçekten ciddi oranda artışına tanık olduk.
Bu artışın üzerine Türkiye Kamuoyunda, “Isparta öğrenciyi soyuyor” başlığı adı altında Twitter titi oldu. Yaklaşık bir gün boyunca üst listede yer aldı. Isparta için bu maalesef kötü reklamına sebep oldu.
“Öğrenci kardeşlerimizin 850 TL aldıkları bursla, Isparta'da ki geçimlerinde 5 TL olan otobüs fiyatları, otobüs kartıyla 3,75'e iniyor ama inse de öğrencilerimiz daha önceden bize yüksek olduğuna dahi bize geldi. Bu konuyu kamuoyunda defalarca söylediler. 5 TL'den bir geliş- gidiş 10 TL yapıyor. 22 gün gibi bir süreçte 220 TL sadece okullarına geliş- gidiş. 850 TL bu arkadaşlarımız burs alıyor, kredi alıyor geriye cebine 630 TL'si kalıyor. 150 TL'lik elektrik faturalarına 300 TL ödeyecekler. Kalanı doğal gaza gitsin. Üniversiteleriyle markalaşmış Isparta'mız da reva mıdır? Genç kardeşlerimiz burada okumaya mı geliyor, çalışmaya mı geliyor, yaşam mücadelesi vermeye mi geliyor?
Gelin bu arada ki farkı sübvanse edin. Bu öğrenci kardeşlerimize ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu farkı gelin Belediye olarak karşılayın. Daha önceki zamda muhalefetin sessizliği gibi bir durum yok, daha önceki zamda da bunu Belediye Meclisinde dile getirdik, kabul edilmedi. Biran önce bu yanlış karardan geri adım atın. Gelen benzine, mazota tekerlere, lastiğe, aracın yağına gelen zamlar ortada.
Biz diyoruz ki evet kardeşim bu fark olmalı, otobüsçü kardeşlerimizin geçimleri için bu şart fakat bu arada ki farkı Sosyal Belediyecilik anlayışı olan Belediyemiz sübvanse etmeli. Kime? Öğrenci ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza.
Bugüne kadar Belediye Meclisinde tarife komisyonunda gündeme getirilen her fiyat artışı neden bu sefer alelacele yapıldı? İktidar politikasının bire bir küçük versiyonu bizim belediyemizde uyguluyor. Ölümü gösterip, sıtmaya razı etmek denir buna. Geçen zamda da öğrencimiz zaten mustaripti. Bunun düşürülmesi için mücadele veriyordu, biranda tekrar yükseldi. Neden alelacele yapıldığında söyle bir kanım var? Malüm öğrenci kardeşlerimizin final haftası, birçoğu şehir dışında, geldiklerinde bu zamlı tarifeyle karşılaşacaklar. Böyle politikalardan vazgeçin. Bu kadar mağduriyet arasında hala acıyı en derininde kendimiz yaşıyoruz ama iktidar mensupları da unutmasın. “

 

MHP Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay: 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Isparta Merkez ilçe Başkanı Osman Gülay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'e yaptıkları ziyaret sonrası yaptığı açıklamada:
“Geçen haftasonu Halk Otobüslerine gelen zamlar, öğrencilerin sosyal medyada ISPARTA ÖĞRENCİYİ SOYUYOR başlığıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Yapılan zamların, zaten zor ekonomik şartlarda üniversite hayatını devam ettirmeye çalışan öğrenciler arasında infiale yol açmasıyla birlikte Isparta'nın Türkiye gündemine böyle bir konuyla gelmiş olması hepimizi derinden üzmüştür.
​Öğrencilerin 2.dönemi online olarak Uzaktan Eğitim modeliyle devam etmek istemesi, ulaşım için alternatif yollar aramaya başlaması ve sosyal medyadaki bilgi kirliliği bizleri derinden üzmüştür. Bu bağlamda, 15 yıl şehri idare etmiş olmanın verdiği tecrübeyi paylaşmak, istişare kültürü ile her kesimin bu olaydan en az yıpranmışlıkla çıkmasını sağlamak açısından MHP gerekli girişimleri alma kararı almıştır.
​Bu bağlamda, bugün Merkez İlçe Başkan Yardımcılarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz Isparta Belediyesi'nde bazı görüşmeler yapmışlardır. Öncelikle, Ulaşımdan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Uğur BÜYÜKÇULCU ile görüşen heyetimiz daha sonra da Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN'le ve Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk DAŞDÖNER ile bir araya gelmiştir.
​Bu süreçte gerek Isparta Belediyesi'nin, gerek Halk Otobüsleri İşletmesinin, gerekse de öğrencilerin ve Isparta Halkımızın menfaatleri doğrultusunda fikirlerini beyan etmiştir. Otobüslerin yıllık hat aidatlarının alınmaması, ikametini Isparta'ya getiren öğrencilerin otobüslerden indirimli yararlanmaları, belli bir limit üzeri dolumlarda halkımızın ve öğrencilerimizin kartlarına ekstra biniş hakkı yüklenmesi gibi bir dizi fikrimizi beyan ettik.
​Fikirlerimiz gerek Belediye Başkanımız gerekse de Halk Otobüsleri Yönetimi tarafından not edilmiş olup, ilk yapılacak olan Şubat ayı Belediye Meclisi gündemine alınmıştır. Belediye Meclisimiz konu hakkında gerekli görüşmeleri yapıp, her kesim için en doğru kararı verecektir.
​Her konuda olduğu gibi, sonuç odaklı çalışmalarına ve toplumun her kesiminin sorunlarına çözüm üretme noktasındaki kararlılığıyla bu konuda da fikrini ve çözüm önerilerini ortaya koymuştur.
​Kıymetli gençler,MHP Teşkilatları olarak daha önce sosyal medyada verdiğimiz sözü tuttuk ve sizler için gerekli girişimlerde bulunduk. Bundan sonraki sorunlarınızda da elimizden gelenin en iyisini sizler için yapmaya gayret edeceğiz. Hep söylediğimiz gibi, sizleri memleketimizde emanet olarak görmeye ve her konuda destek olmaya devam edeceğiz. “
HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

Bu haber 1038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...