“ 20 YILDIR NE YAPTINIZ BU YOL İÇİN..”

1 Mart 2022 16:47

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'un Dereboğazı bölünmüş yol projesiyle ilgili yaptığı açıklamalara muhalefet kanadından ilk tepki CHP'den geldi.
20 yıllık AK Parti iktidarının ruhunda da, beyninde de Dereboğazı olmadığına dikkat çeken Halıcı, “Kalkmış bize Bilecik rampasını anlatıyor. Bize ne Bilecik rampasından. O yolda bizim çok sayıda Ispartalı hemşehrimiz trafik kazasında hayatını kaybetti. 20 yıldır ne yaptınız bu yol için” ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Dereboğazı'nın bir planlama içerisinde yapıldığını belirterek, “Ispartalı, Türkiye'nin hangi iline giderse gitsin duble yollardan faydalanıyor” dedi.
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'u Dereboğazı yolunun önemini bilmemekle suçlayan CHP İl Başkanı Halıcı, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in 3 Şubat 2005'te 'Dereboğazı yolunda son nokta konuldu, ihaleye çıkılacak' haberini hatırlatarak, “Bugüne geldik yol hala yapılamadı. Ekonomik anlamda ve trafik kazalarında çok şey kaybettik” dedi.
Halıcı, “Memleketçilik ruhunu bilen herkes Dereboğazı yolunun ne kadar önemli olduğunu bilir. Belli ki AK Parti İl Başkanı bunun farkında değil. Bakın kendi beyanatları var. Kendi Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç'in beyanatları var. 3 Şubat 2005'te ne demiş biliyor musunuz Son noktayı koydu diyor. Ekim ayına son noktası yolun ihalesine çıkılacağı söyleniyor. 4 Kasım 2015'e kadar hiçbir şey yok. Aradan 10 yıl geçmiş. Tekrar beyanat. Ağlasun kavşağından tünellere kadar olan kısmının ihale çalışmaları 2-3 ay içerisinde halledilecek. Aralık 2015'te yine bir başka beyanat. 22 Kasım 2016'da en geç şubat ayında ihale süreci tamamlanmış olacak deniliyor.
2017 ve 2019'a geliyor hala yolumuz bitmemiş durumda. Ticari olarak bir çok kaybımız oldu. Bir çok insanı bu yolda trafik kazasında kaybettik. Bu yol söz verilen zamanda yapılsaydı Isparta'nın Antalya ile turizm ve ticareti anlamında üst düzey olacaktı” dedi.
Halıcı, “Sayın Başkan kalkıyor Bilecik rampalarından bahsediyor bize. Bize ne Bilecik rampalarından! Biz Isparta'da politika yapıyoruz. Biz Isparta'da politika yapan il başkanları, milletvekilleri ve siyasetçileri olarak sizin Isparta'da ne yaptığınızı öğrenmek istiyoruz. Böyle çalışmadıkları yerden soru gelince hemen sinirlenmeye başlıyorlar ve kimyaları bozuluyor. Bu yol bitirilememiştir. Memleketçilik ruhundan ne kadar uzak olduklarını gösteriyor AK Parti zihniyetinin.
Biz edebimizi bırakmadan o seviyeye inmeden Isparta'nın sorunlarına çözüm önerilerini anlatmaya başlayacağız. Bakın bu şehirde geçmişte CHP, MHP Başkanlığı önderliğinde kazma kürekle eylem yapıldı. Türkiye gündemine getirdiniz. Çok önce bitip şu an da başka şeylerin konuşulması gereken bir dönemde biz ne yazık ki 20 yıl sonra halen daha Dereboğazı yolunu konuşmak zorunda kalıyoruz. Kendi muhasebelerini yapsınlar, bu beceriksizliklerini bir düşünsünler ve ondan muhalefete dil uzatsınlar. Tekrar söylüyorum 20 yıldır siz yönetmiyor musunuz bu memleketi! Siz vereceksiniz tabii bu hesabı. Veremiyormusunuz, yarın biz geliriz bu yolu yapmak bize nasip olur” diye konuştu.
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1074 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...