“ Isparta´yı Dereboğazı Yolu başta olmak üzere bir çok duble yolda mağdur ettiniz”

2 Mart 2022 17:20

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun'un Bilecik rampalarından örnek vermesine tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı Hasan Büyükçam, “Türkiye genelinde duble yapmakla övünen iktidarın, Isparta'yı görmezden geldiğinin en somut örneği olan bu yoldur. Dereboğazı yoluyla ve Burdur Dostluk Yoluyla ilgili geçen yıl ödeneklerin azlığını ve bu yolların aslında her yıl iktidarın bir Vekil'i tarafından
bu yıl sonunda bitireceğiz denmesine rağmen,
bu ödeneklerle
yapılamayacağını defalarca basın kanalından da vatandaşlarımıza paylaştım.
Sayın Ak Parti İl Başkanı'nın konuşmalarını dinledim ve gerçekten Dereboğazı yolunun yapılamaması ile ilgili bile muhalefeti suçlarcasına, daha önce neredelermiş gibi sözlerle 20 yıllık iktidarın bunu dillere dökmesi, anlam vermediğimiz, tebessüm ettiğimiz bir açıklamadan bahsetti. Dereboğazı yolu 1992 yılında Sayın Süleyman Demirel'in, daha öncesinde Turgut Özal'ın 1987 yılında başlattığı ve bugünlere o günler sayesinde gelindiği; Türkiye'nin birçok yerinde yolların tamamlanmamış, şehirlerarası yolların olmadığı yerde Dereboğazı yapılmış bir yolumuz. Daha da ötesi var halkımızın kazmayla, kürekle o günün Türkiye'sinde insanların imece usulüyle yaptığı bir halk yolu ve sonra Devletimizin yaptığı yol. Hiçbir şey yapmadıkları için özür dilemeleri gerekirken Isparta'ya, bu yollardan gerçekten mahrum ederek… Bir de tebessüm ettiğimiz gerçekten akıl tutulması olarak nitelendireceğim bu yolların o günün Türkiye'sinde birçok emekle yapılmış olmasına rağmen görmezden gelerek niçin yapmamışlar gibi cümleler; biz malum 4,5 yılımızı kutluyoruz İYİ Parti olarak.
Isparta Türkiye genelinde Ak Parti'nin yaptığı yatırımlardan yararlanmadı. Isparta sahipsiz dedik. Isparta Mecliste yeteri kadar temsil edilemiyor dedik. İYİ Parti Vekilimizde açıkçası her fırsatta Isparta'yı dile getirdi. Türkiye'de sükse yaratan bir haberi sizlerle direk paylaşmak istiyorum. Yazar Emin Çölaşan'ın o günlerde 1992 yılında bir yazısı var. Türkiye'nin Antalya-Alanya arasında ki duble yollar tamamlanmadan, Isparta-Baladız arası ve Isparta-Eğirdir duble yolu yapılmasının nasıl bir anlamı var. Türkiye Isparta'dan mı ibarettir bazında cümleleri var.
Aldığımız hizmete bakın 1990'lı yıllarda, birde Ak Parti'nin iktidar olduğu yıllarda alınamayan hizmete bakın. Açıkçası Sayın Başkana tebessüm ediyorum. Kendi söyledikleri aldatıcı cümlelere kendinin inandığını görüyorum. Vatandaşın aklıyla dalga geçmesinler diyorum. Burada yapılanlarda ortadadır, duble yollarda ortadadır, Türkiye'de Ak Parti'nin yaptıkları da ortadadır.
Sayın Başkan'ım Bilecik rampalarından bahsediyor. Takdir ediyoruz, tabi ki yapılması gerekiyordu, yapılmış sağ olsunlar. Fakat bunun Isparta'yla hiçbir ilgisi yok kendisi Türkiye vatandaşı, bizde Türkiye vatandaşıyız fakat Isparta'da ne yaptıklarınızı konuşacağız Sayın Başkan.
Isparta'yı siz Dereboğazı
yolu başta olmak üzere birçok duble yolda mağdur ettiniz.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1080 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...