“500 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

22 Mart 2022 15:54

Isparta, Şubat ayında 36 milyon 89 bin dolar değerinde ihracat gerçekleştirdi. Türkiye'nin en yüksek ihracat yapan 31'inci kenti olan Isparta, en fazla yaş sebze ve meyve sektöründen ihracat gerçekleştirdi. ITSO Başkanı Mustafa Tutar, bu yıl içerisinde 500 milyon
hedefini aşacaklarını söyledi.
Isparta'dan en çok yaş sebze ve meyve sektöründen ihracat yapıldığına dikkat çeken Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, “Özellikle çimento ihracatında geçen yıllara oranla yüzde 300 artış olduğunu belirterek, buda bizim için sevindirici bir gelişme” diye konuştu.
ITSO Başkanı Tutar, şubat ayı ihracatıyla ilgili olarak, “Şubat ayı ihracatımız 36 milyon dolar olarak gerçekleşti. Önceki yıla orana oranla % 17 artışımız var. Bu bizi sevindiriyor. İnşallah bu artış yıl boyunca da devam edecek.
1. sırada yaş meyve ve sebze var, 6,5 milyon dolar.
2. sırada madencilik var, 4 milyon 900 bin dolar civarında.
3. sırada Çimentomuz 4,5 milyon dolar ama şöyle bir özelliği var, bir önceki yıla göre yüzde 300 oranında bir artış var. Bu tabi sevindirici çünkü Isparta'da çimento fabrikamız bir tane olsa da ihracat rakamları güzel artıyor.
4. sırada tekstil var 3 milyon 250 bin dolar.
5. sırada hazır giyim konfeksiyon 3 milyon 200 bin dolar. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 110 bir artışımız var.
Toplam 2 aylık üretim ihracat rakamlarımıza baktığımızda 73 milyon dolarlık ihracatımız var. Geçen seneki ilk 2 aya göre oranladığımızda yüzde 18 bir artış var. İnşallah 440 milyon dolara yüzde 18 artışla devam ettirirsek, ortalamayla 500 milyon doları çok rahat geçiyoruz.
Biz ülkenin biraz daha ilerisindeyiz diye düşünüyorum. Isparta özelinde artışı devam ettirerek 500 milyon doları yakalayacağız.
Ülke olarak da Özbekistan 1. sırada. Geçen hafta Özbekistan Büyükelçimizde Isparta'ya ziyaret geldi. Bunun sebebi de şehir bazında ciddi bir ihracatımız var. Özbekistan'da geçen yıl içerisinde 2 bin üzerine yeni firma kurulmuş. Bizde şuan da
5 ya da 6 tane firma var ama bunu da artık geliştireceğiz diye düşünüyorum. Güzel ihracatlarımız var, orada bir yol alındı. Osman Başkanımızın bir katkısı var, inşallah bunu devam ettireceğiz. Karşılıklı görüşmeleri planlıyoruz. Bayramdan sonra gezimiz olacak inşallah. İhracatımız farklı dallarda da devam ettirip büyüteceğiz.”
HABER
MERKEZİ

Bu haber 1088 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...