Ormancılıkta yapılan faaliyetlerin oyun şeklinde aktarıldığı ORMAN OYUNLARI OLİMPİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

27 Mayıs 2022 16:15

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Fakültesi ev sahipliğinde Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi koordinatörlüğünde “Orman Oyunları Olimpiyatı 2022” yarışmaları 25 Mayıs 2022 Çarşamba günü Orman Fakültesi Bahçesinde gerçekleştirildi.
Etkinliğe Üniversite Rektörü Prof.Dr.İbrahim Diler ile birlikte üniversite üst yönetimi, dekanlar, daire başkanları ile Orman Bölge Müdürü Rıfat Ataş, Türkiye Ormancılar Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Çekiç, TOD Batı Akdeniz Şube Başkanı Necati Baş ve dernek üyeleri, Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şubesi Temsilcisi Tahsin Etli, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve bir çok birimden öğrenciler katıldı.
Ormancılıkta yapılan faaliyetlerin oyun şeklinde genç nesillere aktarılması, toplumda doğadaki faaliyetlerin anlaşılması, üniversite öğrencilerinin kaynaşması ve yarışması amaçlanan oyunlarda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi, Orman Fakültesi, Ziraat Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi takımlarının yanında Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi takımı yarıştı.
Yarışmalar kapsamında öğrenciler disk fırlatmış, tomruk kesmiş, tomruk yuvarlamış, odun istiflemiş, kozalak toplamış, ağaçların yaşlarını belirlediler. Yarışmalarda Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü birinci, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ikinci, Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi takımı üçüncü oldu. Yarışma sonucunda etkinliğe katkı sunanlara plaket takdiminin ardından dereceye giren takımlara madalya, kupa ve katılım belgeleri verildi.
Mesleki gelişim açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, "Ormancılığın kendisi bir olimpiyattır. Arkadaşlar gerçekten güzel bir organizasyon yapmışlar. Meslek hayatlarında ormanda bunun daha ağır şartlarında çalışacaklar bunun öncesinde hem eğlenmek açısından hem yarışma açısından güzel bir etkinlik olmuş yapanları tebrik ve teşekkür ediyoruz” dedi.
ISUBÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Çatal, "Öğrencilerimiz ağaç ve bitkileri yakından tanıyarak ormancılığı öğrendiler. Üniversitemizde 4-5 fakültenin takımları yarıştılar, bir tane de Akdeniz üniversitesinden takım katılım sağladı. Takımların yarışmasıyla üniversitemiz içerisinde öğrencilerin birbirleriyle tanışması ve kaynaşması ve aynı ortamda etkinlik yapması sağlanmış oldu. İlerleyen süreçte bizim amacımız etkinliğimizi daha da büyüterek il bazında yerel halkla birlikte bir etkinlik haline dönüştürmek. Bu konuda da politik ve sosyal destekler olduğu zaman bu yönde de potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum, öğrencilerimiz tomrukları sürüttüler, ağaçlarımızı kestiler, yıllık halkalarla ağaçların yaşlarını tespit ettiler, bitki tanıdılar diğer bölümler için bu önemliydi. Bitki örnekleriyle bitkileri tanıdılar. Kozalak topladılar, ağaçların kozalaklarını tanıdılar, yine ağaçların kabuklarını gördüler. Odunların istiflenmesi ve başka yere taşınmasını yürüterekten bu alanda da ormancılığı tanıma fırsatları buldular. Etkinliğin düzenlenmesinde, katkıda bulunan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Orman sevgisinin aşılanması için güzel bir etkinlik gerçekleştirildiğini belirten ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, "Orman Fakültemiz, Üniversitemizin en köklü fakültelerinden olup birçok başarıya imza atmıştır. Orman Fakültemiz her yıl bu aylarda orman olimpiyatları oyunları gerçekleştirmiştir. Tüm öğrencilerimizle ve akademisyenlerimizle dışarıdan katılımcı misafirlerimizle ormancılığın orman sevgisinin farkındalığını oluşturma açısından çok güzel bir etkinlik oldu. Ağaç kesimi, ip atlama ve farklı orman oyunlarıyla çok güzel bir etkinlik oldu. Orman Fakültemiz sadece bu orman oyunlarıyla değil Üniversitemizin en köklü fakültelerinden bir tanesini oluşturmaktadır. 27 yıldır hem akademik anlamda hem eğitim anlamında Isparta'mıza ülkemize bölgemize hizmet vermektedir. Akademik başarılarıyla uluslararası projeleriyle özellikle TUBİTAK 4000 grubunda yer alan doğa bilimleri projeleri Türkiye'deki 12 orman fakültesi arasında ilk ikinci sırada yer alan hemen hemen her yıl akademik teşvikleriyle, doğa projeleriyle ciddi anlamda bir ses getiren Fakültemiz, 27 yıllık bilgi birikimini taçlandırma noktasında hem akademik hocalarımız hem de öğrenci arkadaşlarımızla ormancılık sektörüne çok güzel hizmetler sunmaktadır” dedi. Farklı Fakültelerin katıldığı olimpiyatta öğrencilerin meslek hayatına ve doğa şartlarına hazırlanması amaçlanırken, etkinlik katılımcılara helva kabune ve ayran ikramı ile son buldu.
HABER MERKEZİ

Bu haber 1103 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...